Cum a falimentat administrația liberală Spitalul Județean Arad

Cum a falimentat administrația liberală Spitalul Județean Arad

Cum a falimentat administrația liberală Spitalul Județean Arad

by September 6, 2019 0 comments

Falimentul Spitalului Județean Arad demonstrează modul discreționar în care funcționează administrația liberală în acest județ.

Ziarul local ”criticarad.ro” face o radiografie a situației acestei unități de sănătate, care se dovedește a fi vaca de muls a liberalilor arădeni:

”Spitalul Județean Arad, instituția de supt bani murdari a Consiliului Județean Arad a ajuns la datoria istorică de  de 18 milioane de lei noi, conform bilanțului încheiat la sfârșitul lunii iunie, 2019 , fiind practic falimentară, în imposibilitatea de a plăti altceva în afară de „salariile clientelei” și fără nicio soluție de a ieși din această situație.

Problema nici nu ar fi așa de gravă – s-au mai văzut falimente de spitale și la case mai mari -, dacă nu ar fi ținută ascunsă  și, mai urât, îngropată în știri „pozitive” – cum ar fi Achiziționăm încă un aparat la Cardiologie… operăm gratis… facem spital de oncologie în centrul orașului, reconstruim Căpâlnașul și ne dăm cu ministrul… oricare ar fi el”.

Cele mai mai mari datorii din aceste 3,5 milioane de euro  le acumulează (probabil) „noua secție” recumpărată de CJA de pe persoana fizică ce a deținut-o ilegal „prietenul tuturor și dușmanul rudelor cardiacilor” dr. Cristian Dima împreună cu Mirel Onel (unul dintre cele mai abjecte personaje pe care le-a bifat organigrama aia și de care ne vom ocupa într-un episod separat): sute de mii de Euro se sifonează prin „supapa” – Cardiolife (ultima, descrisă de președintele CJA ca ultimul dealer lacom marfa sa fake astfel: „Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunță că în ședința de miercuri a Consiliului Județean Arad se vor aloca alte 270 000 lei pentru investiții în secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Suma va fi folosită pentru continuarea modernizării secției prin achiziționarea unei stații de monitorizare a pacienților internați în compartimentul de cardiologie intervențională. Cu câteva luni în urmă, Consiliul Județean a alocat 1,2 milioane lei pentru materiale sanitare și aparatură în vederea asigurării funcționării Laboratorului de Cardiologie Intervențională unde se realizează angioplastii cu implant de stent, coronariene sau periferice.
Datorită investiției Consiliului Județean, arădenii beneficiază astăzi de montarea gratuită a stenturilor care pot salva viața pacienților cardiaci. În sistemul privat o astfel de intervenție poate ajunge, potrivit doctorului Cristian Dina, până la 30.000 lei.
,,Așa cum am promis, continuăm investițiile în secția de cardiologie pe care o modernizăm astfel încât arădenii să nu mai fie tentați să se trateze departe de casă. Am fost informat că avem deja solicitări și din alte județe, de la medici care preferă să își trimită pacienții la Arad în locul marilor spitale din regiune. Faptul că arădenii se pot trata acum de inimă în județul lor este o confirmare a faptului că investiția pe care o facem este o investiție bună”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.”
[COMUNICAT DE PRESĂ C.J.A. – 27 august, 2019]

„Investițiile” astea de se laudă Iustin Cionca cu ele sunt una mai infracțională decât alta și pot fi transformate în dosare penale doar din cele citite în comunicatele lor de presă. Așa au făcut, de exemplu, procurorii acum aproape trei ani când (rezumăm știrea apărută atunci pe toate canalele de știri) „mai mulţi poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au audiat sute de arădeni care au ajuns, la un moment dat, să se trateze sau să se opereze la clinica privată Cardiolife, care se află la parterul Spitalului Judeţean. Anchetatorii vizează diferite intervenţii chirurgicale care ar fi fost decontate atât de Casa de Asigurări de Sănătate, dar ar fi fost plătite şi de către beneficiari, care au achitat sume destul de mari, de 12.000-13.000 de lei pentru operaţiile pe cord deschis.

Se vorbeşte despre posibile deturnări de fonduri. Un alt capitol vizat de anchetatori se referă la îngrijirile medicale post-operatorii. Trebuie precizat că arădenii care au ajuns la Cardiolife erau operaţi acolo, dar imediat după intervenţia chirurgicală erau trimişi pe secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Arad. Practic, deşi se operau la privat, erau îngrijiţi de spitalul de stat până la externare. Lucru care ar fi creat se pare prejudicii Casei de Asigurări de Sănătate. În ceea ce priveşte clinica Cardiolife, aceasta a fost inaugurată în luna decembrie a anului 2013. Chiar dacă este privată, clinica şi-a „găsit” un spaţiu chiar în clădirea Spitalului Judeţean, la parter. „Cardiolife funcţionează în Spitalul Judeţean în baza unui contract de închiriere votat de consilierii judeţeni, aprobat în Consiliul Judeţean Arad.”

Nu se mai știe nimic despre dosarul ăsta. Banii au fost, de această dată, mai puternici decât Legea.

A doua „mare gaură” este nimeni alta decât cea mai mare celebritate din underground – cunoscută ca „MAREA GAURĂ”: Mirela Bălan…aceeași Mirela Bălan, cu care, în mai, 2014, ne dădeam pe Special Arad după cum urmează: Personajul principal la Spitalul Județean e o păpușă – iar păpușa n-are nimic pe ea.
Uită-te la declarația ei de avere și interese, tata meu… n-ai văzut ceva mai pur… mai gol. Nimic… da nimic trecut… nimic prezent… nimic viitor. Zici că-i o întruchipare a inocenței doamna cadână ajunsă sultan via „Școala Postliceală Sanitară”… auzi ce sexy sună… a șapou de CV de escortă de lux… Ea e aburul monden care trece prin spital și umple saloanele și birourile de hormoni… ea e stăpâna viselor pacienților pe care-i îngrijește duios cu privirea de căprioară devenită stăpâna junglei peste noapte… ea e Suprema, ea e Messalina, ea e dealerul, ea e matroana, ea e și moartea căprioarei – oricare ar fi căprioara. Rochia ei alb cu negru ai văzut-o ieri pe Fashion și costă cât întreținerea ta pe doi ani, brățara aia de la iubi e de perle, soro, de la Milano din butic direct, iar pentru ciorapii ăia de abia se văd până sus ar face crimă și pedeapsă de la bolnavul de inimă de la salonul 9 și până la domnul președinte de consiliu județean. Aia nu-ți pune pe ea lenjerie sub 1000 de euro și… ghici… fix atâta îi minimul de șpagă (zi-i mai bine „taxă de protecție a frumuseții-sale”… că de fapt așa îi: doar nu crezi că-i ia cineva ăia 80-100.000, cât poate strânge la un examen!:P) la – cică! – concursul de ocupare a posturilor. Ea, schimbând Suleymanii… numărându-i din magnific în magnific și schimbându-i cum își schimbă frumoasa lenjerie – oricare ar fi Suleymanul.

…atâta de enigmatică prezență încât n-avem decât să-i mulțumim colegului nostru de la Agerpres că, în 2011, decembrie, a efectuat această minunată poză pe care ne-o propunem ca și copertă la volumul unu al romanului-fluviu la care lucrăm „Mafia doctorilor de la Consiliului Județean – Începuturi”:

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.