Rovana Plumb, respinsă de Parlamentul European

Rovana Plumb, respinsă de Parlamentul European

Rovana Plumb, respinsă de Parlamentul European

by September 26, 2019 0 comments

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

„În acest moment, audierea doamnei Plumb în comisie este anulată, iar președintele Parlamentului European îl va informa pe președintele Comisiei că Rovana Plumb nu îndeplineste condițiile și nu își poate exercita funcția de comisar european”, a declarat Siegried Mureșan la Digi24. „Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a insistat europarlamentarul PNL.

„Avizul pozitiv din comisia JURI este o precondiție pentru audierile candidaților în comisiile de specialitate. Fără un aviz pozitiv audierea nu poate avea loc. Comisia JURI va trimite scrisoarea către comisia din cadrul Parlamentului European și către președintele Parlamentului. Regulamentul spune că președintele Parlamentului European va cere președintelui Comisiei Europene să informeze ce va face în consecință”, au explicat joi, în cadrul unui briefineg cu presa, și reprezentanți ai Parlamentului European.

Juri va informa Comisia Europeană că există un conflict de interese

Comisia juridică a PE (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european, au spus surse europene, citate de Mediafax.

Informația a fost confirmată de Mureșan: ”Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.