Cum a ajuns în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, un personaj dubios, fără studii superioare

Cum a ajuns în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei,  un personaj dubios, fără studii superioare

Cum a ajuns în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, un personaj dubios, fără studii superioare

by October 8, 2019 0 comments

Radu Cristescu, un personaj cvasinecunoscut, și-a creat notorietate, în ultima perioadă, prin atacuri la adresa lui Traian Băsescu. Drept recompensă, PSD l-a recrutat și l-a promovat secretar de stat la Ministerul Energiei. Dar, din păcate, Guvernul Dăncilă habar nu are are pe cine a băgat în casă. Un traseist politic, care s-a plimbat pe la PDL, PMP, PRU, cunoscut în mediile promiscue, ca un interlop din Satu Mare, care a fost nevoit să fugă la Iași, pentru că avea datorii la mulți oameni de afaceri.

A adunat câteva dosare penale, dar a fost scăpat, de fiecare dată, cu ajutorul surorii sale, procuror la DIICOT. A ocupat în guvernarea PDL; funcția de președinte al ADS, când l-a ajutat pe Dan Voiculescu să obțină o redevență mult mai mică pentru terenurile concesionate de la stat, aducând mari prejudicii banului public. De asemenea a făcut pe consultantul politic pentru organizația Salaj a PDL, fiind un apropiat al liderului Lucian Bode. A fost și un apropiat al Andreei Vass, pe atunci consilieră a premierului  Emil Boc. (citiți mai multe AICI)

Deși a umblat prin cercurile înalte ale politicii, deși a deținut funcții publice, niciodată nu și-a publicat CV și declarația de avere și interese. Nici acum, în poziția de secretar de stat, sunt prezentate date evazive legate de studiile sale.  Și asta se întâmplă deoarece Radu Cristescu nu are diploma de licență, fiind absolvent de liceu. Sursele noastre spun că domnul secretar de stat a urmat cursurile unei facultăți de agronomie la Iași, care s-au întins pe mai mulți ani ( se pare 8 ), rămânând repetent, ani la rând și nereușind să obțină licența.

Este de necrezut cum sunt promovați oamenii PSD în funcții publice! Nicidecum pe competențe, ci doar pe principii de haită, relații, interese. Și nu este vorba despre o poziție de simplu funcționar, ci secretar de stat la Ministerul Energiei, unde avem nevoie de specialiști, ținând cont că este vorba  de o zonă extrem de sensibilă din economia românească.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.