Istoria își ia țara înapoi. Reînhumarea Reginei Elena pe pământ românesc

Istoria își ia țara înapoi. Reînhumarea Reginei Elena pe pământ românesc

Istoria își ia țara înapoi. Reînhumarea Reginei Elena pe pământ românesc

by October 18, 2019 0 comments

Aeronava care aduce sicriul cu rămășițele pământești ale Reginei-mamă Elena din Elveția în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni vineri, la ora 11.00. Regina-mamă Elena va fi reînhumată sâmbătă, la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I, potrivit stiripesurse.ro.

Vineri dimineață, la 7.00 (ora României), de la Aeroportul Geneva a decolat avionul militar Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, care aduce în România sicriul cu osemintele Reginei-mamă Elena. “În prezența secretarului de Stat Victor Opaschi, a IPS Mitropolitului Iosif, a dlui Ioan Luca Vlad (Consiliul Regal) și a doamnei Constanța Iorga (Casa Majestății Sale), sicriul drapat cu stindardul Reginei-Mamă a fost urcat la bord cu onoruri militare”, a anunțat, pe Facebook, Familia Regală a României.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Vineri, de la ora 11.00, la Aeroportul Internațional Otopeni, va avea loc un ceremonial militar și religios, la care vor fi prezenți principesa Margareta și membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai corpului diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.