După ”Guvernul meu”, ”Parlamentul meu”, ”românii mei”. Iohannis vrea acum ”dezbaterea mea”

După ”Guvernul meu”, ”Parlamentul meu”, ”românii mei”. Iohannis vrea acum ”dezbaterea mea”

După ”Guvernul meu”, ”Parlamentul meu”, ”românii mei”. Iohannis vrea acum ”dezbaterea mea”

by November 13, 2019 0 comments

Președintele Klaus Iohannis a reafirmat miercuri că nu va participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, invocând ca principal argument faptul că fostul premier aa fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste” și a „sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.

„Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost premier dat jos prin moțiune, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste, a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției, a fost foarte activă când a fost vo4rba să facă zid împotriva unor persoane cu probleme penale, a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor”, a spus Iohannis, în prima conferință de presă din această campanie.

Acesta a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că este „reprezentanta unui partid anti-democratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect, ca și cum până acum ar fi apărat democrația”.
Klaus Iohannis a fost chestionat de ziariști despre momentul desemnării Vioricăi Dăncilă ca prim ministru, iar acesta a încercat să argumenteze că nu avea altă soluție, în condițiile în care aceasta „nu a avut probleme penale” și nici antecedente antidemocratice” și era propusă de o majoritate puternică în Parlament.
„Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, însă la momentul respectiv, haideți să ne amintim, a fost o majoritate puternic PSD în Parlament, PSD împreună cu ALDE au avut o majoritate care nu a putut fi contestată. Eu am declarat cam din campania din 2014 că voi face alt fel de politică, voi respecta cutumele politice, litera și spiritul constituției. În situația în care o majoritate puternică a propus un candidat care nu a avut probleme penale, nu a avut antecedente antidemocratice cunoscute mie, am considerat că această persoană poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția ulterioară și cred că nimeni din România nu și-a imaginat că așa vor evolua lucrurile”, a mai spus Iohannis.
”Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere așezată, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul următor. Voi invita politologi, jurnaliști, formatori de opinie, va fi o discuție deschisă, care cu siguranță va fi pe placul românilor”.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.