Jos cenzura Facebook! ALDE Sibiu dă în judecată compania lui Zuckerberg

Jos cenzura Facebook! ALDE Sibiu dă în judecată compania lui Zuckerberg

Jos cenzura Facebook! ALDE Sibiu dă în judecată compania lui Zuckerberg

by November 1, 2019 0 comments

Președintele filialei ALDE Sibiu Ovidiu Gheorghe Tocaciu a depus, joi, la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a companiei Facebook, cu sediul în SUA.

„Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi (joi – n.r.) la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor”, arată reprezentanții filialei ALDE Sibiu.

„Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, spune președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, în comunicat.

Liderul filialei ALDE din Sibiu recunoaște că Facebook a blocat pagina organizației după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori, dar spune că Facebook nu a furnizat niciun răspuns sau motiv pentru care a dat curs acestor solicitări.

„Suntem convinşi că oameni de rea-credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook, cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook, trebuie sancţionată în instanţă!” a explicat Tocaciu.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu arată că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale din judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.