Cat dureaza si ce riscuri are un implant dentar?

Cat dureaza si ce riscuri are un implant dentar?

Cat dureaza si ce riscuri are un implant dentar?

by December 6, 2019 0 comments

Un zambet frumos este un indicator al starii si sanatatii. Cu toate acestea, ce se intampla cu cei care au ghinion si a caror dentitie scanteie cu esecuri. O modalitate de a recastiga dintii pierduti este un implant dentar rapid. Exista insa si riscuri. Dezavantajul este  perioada lunga de grefa a dintilor noi, care poate dura un an. Implantarea dentara in doar 1 zi, suna ca un basm sau un dispozitiv de marketing. Este posibil acest lucru? Si ce se ascunde cu adevarat in spatele unei fraze atat de atragatoare?

Implanturi dentare intr-o singura zi: mit sau realitate?

 

De fapt, sa vii la dentist si sa pleci imediat cu implanturile instalate, nu va functiona. Un specialist implantolog trebuie sa efectueze diagnostice, sa creeze un model si sa faca proteza astfel incat, sa se potriveasca perfect. Toate acestea necesita o anumita perioada de timp, asa ca este mai bine sa mergi cel putin de 3 ori la stomatolog de la bun inceput. Cu toate acestea, etapa principala a implantarii – instalarea pinilor metalici se realizeaza intr-o singura zi. O proteza temporara, care functioneaza ca un dinte cu drepturi depline, este atasata fie imediat, fie la 2-3 zile dupa implantare. O astfel de metoda rapida se numeste tehnica de implant dentar rapid, cu un singur stadiu, minim invaziva, monofazata, nechirurgicala, implantare rapida sau implantare de sarcina imediata. Diferenta dintre aceasta metoda si schema de implantare clasica, este ca poti utiliza proteze noi aproape imediat. Prin urmare, aceasta metoda se mai numeste implantare cu incarcare imediata.

Esenta implantarii cu o etapa

 

In schema de implantare clasica, stomatologul taie gingia si plaseaza un stift metalic in osul maxilarului. El este implantul. Dupa aceasta, tesuturile moi sunt suturate, iar pacientul trebuie sa astepte cateva luni pana cand implantul fuzioneaza cu osul. Apoi gingia este taiata din nou si o proteza, partea vizibila a dintelui artificial, este plasata pe implant. Spre deosebire de aceasta schema, in implantarea cu o etapa, proteza este montata pe un stift metalic la 3 zile de la implantare. Iar pacientul il poate incarca imediat.

 

Aceasta sarcina stimuleaza cresterea oaselor si grefarea implantului, fara a fi nevoie de o asteptare indelungata. Daca dintii au cazut sau au fost indepartati suficient de mult, resorbtia osoasa este inevitabila. In cazul implantarii clasice cu un volum osos insuficient, stomatologul isi realizeaza suplimentar extensia, folosind sinus lift sau tehnici similare, ceea ce creste timpul de tratament. Odata cu implantarea simultana, volumul osului nu este atat de crucial. In primul rand, implanturile pot fi instalate nu numai pe verticala, ci si intr-un anumit unghi. Aceasta creste aria de contact cu tesutul osos si imbunatateste rezistenta atasamentului. In al doilea rand, atunci cand se instaleaza implanturi, sunt implicate nu numai straturile superficiale ale osului, ci si tesuturile mai adanci.

Implant dentar riscuri

 

Un implant dentar rapid include si riscuri.  In primul rând costul și in al doilea rand, posibilitatea complicațiilor. Dar dacă primul neajuns nu poate fi evitat, atunci riscul de complicații poate fi redus prin alegerea unei clinici cu o reputație bună, care oferă o garanție nu numai pentru implant, ci și pentru tratamentul în sine.

 

Sursa: edcora.ro

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.