Falcă și-a pus în funcția de subprefect „contabilul“ de la cabinetul de europarlamentar

Falcă și-a pus în funcția de subprefect „contabilul“ de la cabinetul de europarlamentar

Falcă și-a pus în funcția de subprefect „contabilul“ de la cabinetul de europarlamentar

by December 2, 2019 0 comments

Există o vorbă românească: Să faci ce zice popa, nu ce face popa! Așa e și cu europarlamentarul de „Brucsel“ Gheorghe Falcă. E bine să asculți ce zice, dar să nu faci niciodată ca el. Să luăm cazul depolitizării instituțiilor. Premierul Orban vorbește la București despre eliminarea clientelei din instituțiile publice, a nepoților, finilor, neamurilor, prietenilor de familie și pahar, a celor care taie frunze la câini.

Ce se întâmplă la Arad ? Taman pe dos. Gheorghe Falcă a găsit de cuviință să-și pună în funcția de subprefect „contabilul“ de la cabinetul europarlamentar. Nu e o glumă, e tristul adevăr. Dacă toată lumea se întreba cine e Olimpia Popa, noul subprefect instalat în aplauzele cohortei pedeliste, vineri, în sala Ferdinand (numai onorurile militare mai lipseau), vă spunem noi.

Olimpia Popa este prietenă cu doamna Ela Falcă și „contabil“ la cabinetul de europarlamentar al lui Gheorghe Falcă. Punem ghilimelele de rigoare, pentru că pe pagina Parlamentului European, în dreptul Olimpiei Popa scrie „Agent de plată“. Tot un fel de contabil, care se ocupă de problemele financiare ale europarlamentarului. „Deputații pot angaja, de asemenea, asistenți „locali” care își desfășoară activitatea în statele membre din care aceștia provin. Ei sunt gestionați din punct de vedere administrativ de agenți de plată calificați, pentru a garanta că cerințele fiscale și în materie de securitate socială sunt respectate în mod corespunzător“, se arată pe pagina oficială a Parlamentului European.

Cu alte cuvinte, Olimpia Popa se ocupă la cabinetul europarlamentarului Falcă cu situațiile financiare, decontări, salarii etc. Cum spuneam, un fel de contabil, pe care Gheorghe Falcă s-a gândit să-l pună șef peste județul Arad, dacă tot s-a priceput să-i deconteze șprițurile și cazările de la Bruxelles. Curată depolitizare, mon cher!

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.