Dintre ”succesurile” DNA: Omul de afaceri Nelu Iordache a scăpat de pușcărie

Dintre ”succesurile” DNA: Omul de afaceri Nelu Iordache a scăpat de pușcărie

Dintre ”succesurile” DNA: Omul de afaceri Nelu Iordache a scăpat de pușcărie

by January 27, 2020 0 comments
Curtea de Apel Bucureşti a dispus, luni, achitarea omului de afaceri Nelu Iordache – “Regele asfaltului” – şi a mai multor şefi de la CNADNR Craiova în dosarul DNA privind modernizarea șoselei Transalpina, după ce faptele s-au prescris. Decizia instanţei este definitivă.
Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost achitat pentru instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (7 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (7 acte materiale), scrie Agerpres.
În acelaşi dosar, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul mai multor şefi de la CNADNR Craiova, după ce faptele de care erau acuzaţi aceştia s-au prescris, iar alţi inculpaţi au fost achitaţi. De asemenea, judecătorii au dispus încetarea procesului penal împotriva companiei Romstrade, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale, fiind respinsă acţiunea civilă a CNADNR. Nelu Iordache şi ceilalţi inculpaţi obţinuseră achitare şi la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – în decembrie 2017.
În mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina).
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<