Lucruri importante de retinut inainte de a cumpara un apartament

Lucruri importante de retinut inainte de a cumpara un apartament

Lucruri importante de retinut inainte de a cumpara un apartament

by January 7, 2020 0 comments

Investitia intr-o casa noua sau un apartament este una dintre cele mai cruciale decizii ale vietii tale si este probabil o idee pe care o ai inca de la o varsta frageda. Anii de economisire si anii de planificare nu pot fi uitati in momentul potrivit, cand trebuie sa iei decizia finala. Prin urmare, ti se cere sa tii minte toate lucrurile posibile inainte de a face saltul si a trece la selectia unei locuinte aflate pe lista de vanzari cu apartamente noi Constanta. Intrucat cumpararea unei case ar putea implica, de asemenea, acordarea unei sume importante luate cu imprumut de la o banca pentru un credit, urmata de rate lunare care vor fi extrase din veniturile familiei, trebuie sa fiti atenti. Desi unii dintre factorii cheie care trebuie luati in considerare atunci cand te gandesti sa cumperi un apartament sau o casa noua sunt locatia, data de punere in posesie si pretul, exista si o sumedentie de multi alti parametri care trebuie sa fie analizati in timp ce achizitionezi un apartament nou, cum ar fi cele de mai jos.

1. Pretul proprietatii
Primul pas in selectarea unei case sau a unui apartament este fixarea unui buget. Iti vei face treaba mai usor la preselectia unei case daca stii cat de mult esti dispus sa cheltuiesti pentru ea. Compara pretul proprietatii in cauza cu cele care le inconjoara. Afla cest lucru de la diversi proprietari si dezvoltatri imobiliari pentru a-ti face o idee daca ti s-a facut o oferta autentica si cinstita. Exista multe moduri in care poti obtine o comparatie de preturi ale proprietatilor aflate la vanzare in zona in care cauti. Motoarele de cautare precum Google, listarile in portaluri de imobiliare, brokerii din zona si anunturile din ziare sunt astfel de surse.

2. Suprafata utila a apartamentului
De obicei, cand se vorbeste de suprafata unei proprietati se prezinta intreaga suprafata construita, incluzand si scarile, grosimea peretilor si altele. Cu toate acestea, suprafata utila a apartamentului este zona reala care poate fi locuita dintre peretii unei case. Aceasta suprafata poate fi si cu 30% mai mica decat suprafata construita sau fata de suprafata folosita pentru calcularea pretului proprietatii. In unele cazuri, cand un etaj este impartit intre doi proprietari, si pretul spatiilor comune este impartit intre cei doi.

3. Cartea funciara
Terenul pe care este construit apartamentul tau este crucial. Trebuie sa cercetezi si sa afli informatii despre calitatea solului si topografia terenului pe care este construita locuinta. Parcela trebuie sa fie, de asemenea, grevata de sarcini, libera de toate taxele si sa fie inregistrata. Inainte de a cumpara o casa, titlul de proprietate si cartea funciara trebuie verificate si reverificate in detaliu. In acest mod vei afla toate detaliile cu privire la drepturi, proprietatea in sine, dar si asupra eventualelor obligatii fata de proprietate pe care le ai.

4. Verificarea legala a proprietatii
Asigura-te ca proprietatea este construita legal si exista autorizatia de constructie pe terenul pe care se afla. Dezvoltatorul ar trebui sa aiba aprobarile necesare de la autoritatile abilitate in acest sens din zona, racordarile la alimentarea cu apa si canalizare, la electricitate, gaze si asa mai departe. Cu toate acestea, daca iei un credit ipotecar, banca in cauza va verifica si valida documentele de proprietate inainte de acordarea efectiva a imprumutului.

5. Locatia apartamentului
Nu uita, este important sa te uiti in jurul zonei in care vei ajunge sa locuiesti in cele din urma. Facilitatile, infrastructura fizica si accesul la toate lucrurile de baza sunt foarte importante si trebuie sa fie analizate responsabil. Acesti factori te vor ajuta sa ai un trai linistit in casa. Apartamentul ar trebui sa fie intr-un loc sigur, oferind securitate familiilor care locuiesc in el.

6. Taxe ascunse si/ sau suplimentare
Asigura-te ca toate clauzele documentelor sunt citite si intelese in detaliu – toate, inclusiv clauzele de penalizare trebuie sa fie clare si nelasate interpretarilor, care pot fi subiective. Este posibil ca vanzatorul sa trebuiasca sa iti plateasca o penalitate lunara in cazul in care nu intri in posesia apartamentului dupa perioada de gratie stabilita de comun acord. De asemenea, ar trebui sa se tina cont de cheltuielile suplimentare, cum ar fi TVA, taxe de timbru si toate celelalte posibile taxe.

Cumpararea unei case este unul dintre cei mai mari pasi din viata unui om, de aceea trebuie sa-ti amintesti fiecare dintre aceste lucruri inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.