Stai la casa si dispui de spatiu liber in curte? Iata cum il poti folosi util

Stai la casa si dispui de spatiu liber in curte? Iata cum il poti folosi util

Stai la casa si dispui de spatiu liber in curte? Iata cum il poti folosi util

by January 31, 2020 0 comments

Daca ai ales sa stai la casa pentru toate beneficiile ce vin odata cu o gradina proprie si mult spatiu liber, acest articol iti prezinta cum poti sa folosesti curtea pentru a te bucura si mai mult de timpul pe care il petreci in aer liber langa casa ta. Exista numeroase lucruri pe care le poti aborda cu succes, pentru a utiliza din plin exteriorul, in functie de dorintele si nevoile tale. 

Iata 3 aspecte pe care le poti implementa in curta casei tale

 

  • Mini livada  

 

Pe langa utilitatea pe care aceasta o are, si anume faptul ca iti va produce fructe de care te poti bucura pe tot parcursul perioadei in care pomii dau roade, aceasta are si un aspect placut vizual. In cazul in care ai o zona in care vrei sa plantezi astfel de pomi fructiferi, trebuie sa tii cont si de solul pe care il are curtea ta si, mai ales, daca acestia vor avea parte de lumina necesara pentru a se dezvolta. In functie de aceste aspecte, poti alege ce fel de copaci sa pui in pamant si locul unde vei amenaja mini livada. 

 

  • Gradinita cu flori

 

Cu siguranta, un spatiu special destinat florilor va crea o imagine total diferita curtii tale. Poti alege sa pui plante care sa infloreasca treptat, pe parcursul a mai multor anotimpuri, pentru a te bucura de aspectul acelei zone special destinata lor mult mai mult timp. Chiar daca specialistii recomanda ca anotimp prielnic primavara, te poti documenta cu privire la florile special destinate fiecarei perioade in parte. 

Zona respectiva o poti delimita cu un gardut din lemn care sa schimbe total aspectul gradinii tale cu flori. Asigura-te totusi ca vei tine cont de nevoile lor si anume ca solul trebuie sa fie unul adecvat care sa faciliteze cresterea lor si mai ales lumina de care au nevoie acestea. 

 

  • Foisor

 

Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poti construi in curtea ta este, bineinteles, foisorul. In functie de dorintele fiecaruia, acesta poate fi sau nu inchis. Desigur, printre beneficiile celui care este acoperit si inchis, se afla si faptul ca te poti bucura de el si pe parcursul anotimpurilor reci. Daca optezi pentru acest tip de constructie, este necesar sa ai in interiorul lui si o sursa care sa genereze caldura. 

Foisorul deschis este mult mai des intalnit datorita aspectului sau. Printre elementele pe care doresti sa le amplasezi in interiorul lui se poate afla un gratar, o masa care sa reziste la temperaturi scazute, scaune si diverse alte obiecte pe care le consideri necesare pentru un confort si mai mare. 

Daca vrei sa te apuci ce constuirea unui fosor in curtea ta si doresti sa achizitionezi si o parte din elementele necesare lui, poti arunca o privire la mesele din lemn masiv de la exotique.ro, care sunt rezistente la temperaturi scazute tocmai datorita materialului din care sunt facute. 

Acum ca ai aflat cum te poti bucura de spatiul liber de care dispui in curtea ta, foloseste idea sau ideile ce sunt adecvate dorintelor si dimensiunilor spatiului exterior si, astfel, aspectul pe care acesta il va avea va fi unul total diferit. Pe langa partea vizuala, elementele pe care le poti aborda iti vor fi, de asemenea, si utile. 

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<