De ce ajung românii iarna la urgențe? Top 3 PERICOLE de care să te ferești în sezonul rece

De ce ajung românii iarna la urgențe? Top 3 PERICOLE de care să te ferești în sezonul rece

De ce ajung românii iarna la urgențe? Top 3 PERICOLE de care să te ferești în sezonul rece

by February 13, 2020 0 comments

Iarna este poate cel mai aglomerat sezon pentru serviciile de sănătate publică. Asta, pentru că numărul persoanelor care ajung în sala de urgențe este din ce în ce mai mare pe măsură ce condițiile de vreme sunt tot mai extreme. Peste tot în lume, dar și în România, pericolele care ar putea amenința starea de sănătate a populației sunt mai probabile odată cu venirea înghețului. Care sunt acestea și cum le pot evita cei care nu vor să le facă o vizită neașteptată medicilor? 

 

Top 3 situații care îți pot pune în pericol sănătatea iarna

  1. Tuse, strănuturi, febră

Nu este un secret pentru nimeni că bolile căilor respiratorii, cum este răceala comună, sunt mai frecvente în lunile cu ger. Totuși, un simplu strănut și o durere în gât la adulți nu reprezintă un motiv suficient de mare pentru a fugi spre spital. Gripa, pe de altă parte, este o afecțiune serioasă, acompaniată de simptome dureroase, chiar periculoase, precum: febră, frisoane și transpirație rece, durere de cap și de corp, sinusuri înfundate, senzație de amețeală și greață. Cei care se confruntă cu aceste stări deranjante, ar trebui să ceară ajutorul unui doctor.

Infecția cu streptococ este un alt motiv care i-ar putea determina pe oameni să apeleze la ajutorul medical de specialitate. Simptomele sunt: febră și frisoane, durere în gât la înghițire, deshidratare, ganglioni umflați și dificultate în mișcarea gâtului. 

Care sunt cele mai bune măsuri preventive? Toți românii ar trebui să ia foarte în serios obiceiul de a-și spăla mâinile cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie. De asemenea, suplimentarea nutriției cu unele remedii pentru imunitatea scăzută, poate fi o soluție care să țină boala la distanță. 

 

      2, Alunecări și căzături

Deși iarna nu mai este ce a fost, gheața nu pare să îi uite pe români. Aceasta reprezintă un pericol real. Deoarece poate fi dificil de văzut, este nevoie de un singur pas greșit pentru ca următoarea destinație să fie cel mai apropiat spital. 

Totuși, gheața nu este singurul motiv pentru care iarna căzăturile și loviturile grave sunt mai frecvente. Se pare că cei care vor să facă lucrări de reparații sau să amenajeze, ori chiar să strângă decorul pe care l-au folosit cu ocazia perioadei festive din sezon, nu își iau măsuri de siguranță. Astfel, căderile de pe o scară nesupravegheată la sol sunt motivul multor drumuri către camera de urgențe în lunile reci. 

 

       3,Accidente de mașină

Românii sunt cunoscuți ca persoane foarte curajoase, motiv pentru care iarna ignoră starea extremă a vremii și se angajează la drumuri lungi cu mașina, în condiții de mediu foarte periculoase. Atunci când vremea de afară este înfricoșătoare, condusul ar trebui să fie amânat până în momentul în care condițiile meteo se îmbunătățesc. Zăpada, ploaia puternică, poleiul și gheața pe drum, precum și ceața, pot fi elemente ce vor cauza accidente nedorite în trafic. 

Acum că știi care sunt principalele pericole ce te pot face să ajungi la spital în acest sezon, vei putea să îți iei măsurile necesare pentru a le evita cu succes.

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<