ALDE Sibiu: Ar trebui ca și Spitalul Polisano să ajute cu ceva la lupta contra coronavirusului

ALDE Sibiu: Ar trebui ca și Spitalul Polisano să ajute cu ceva la lupta contra coronavirusului

ALDE Sibiu: Ar trebui ca și Spitalul Polisano să ajute cu ceva la lupta contra coronavirusului

by March 27, 2020 0 comments

Alde Sibiu vine cu propunerea ca Spitalul Polisano, unde activează toată gașca lui Iohannis, în frunte cu fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, condus de finul președintelui, Jurgen Porr, președintele FDGR, să fie preluat de Spitalul Județean Sibiu, în contextul luptei împotriva coronavirusului.

”Suntem în plină criză COVID-19 şi urmărim cu îngrijorare cum numărul de cazuri creşte exponenţial de la o zi la alta, la fel ca acum 3 săptămâni în Italia. Conform tuturor experţilor în domeniu, numărul de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus va creşte foarte mult şi în România, implicit şi la Sibiu.

De aceea dorim să venim cu o propunere către preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean. Am remarcat că aţi propus şi consilierii judeţeni au aprobat ieri alocarea a 2 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Sibiu. Ne-am fi dorit ca această măsură să fie luată în ianuarie când se ştia deja de evoluţia epidemiei. Atunci se mai găseau echipamente de protecţie de cumpărat la preţuri decente. Acum Spitalul va încerca să achiziţioneze aceste echipamente, dar dacă le va găsi, vor fi la suprapreţ.

Haideţi să nu mai fim reactivi în decizii, ci pro-activi! Doamna Preşedinte Cîmpean vă rugăm, după modelul Consiliului Judeţean Cluj, să dispuneţi de urgenţă preluarea Spitalului privat Polisano pentru a oferi extra spaţiu valului de îmbolnăviri ce va urma. Spitalul Polisano are dotările necesare şi poate prelua pacienţi. Legislaţia permite această decizie. Avantajul este că acest spital privat se află chiar în curtea Spitalului Judeţean Sibiu, pacienţii triaţi în cortul din curte şi apoi la UPU putând fi alocaţi şi în această clădire.

Apreciem efortul persoanelor şi firmelor din Sibiu de a dona direct sau prin Fundaţia Comunităţii, Spitalului Judeţean peste 2 milioane de lei. De asemenea apreciem gestul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu de a ceda 500.000 de lei din banii cuveniţi pe anul 2020 pentru Spitalul Judeţean. Acum este vremea măsurilor politice din administraţia judeţeană. Cei 1,5 milioane lei alocaţi Spitalului Judeţean ieri (restul de 500.000 fiind banii Arhiepiscopiei) sunt un început firav. Vă rugăm insistent, alături de consilierii judeţeni să revizuiţi bugetul pe anul 2020 şi măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să prioritizaţi sume mult mai mari pentru sănătate. Acum e momentul, până nu este prea târziu!”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.