Mesajul disperat al unui primar din Italia: Suntem stresați? Bunicii noștri erau stresați care mergeau la război

Mesajul disperat al unui primar din Italia: Suntem stresați? Bunicii noștri erau stresați care mergeau la război

Mesajul disperat al unui primar din Italia: Suntem stresați? Bunicii noștri erau stresați care mergeau la război

by March 23, 2020 0 comments

Primarul italian din localitatea Delia, Gianfilipo Bancheri se arată disperat de inconștiența oamenilor care refuză să stea în casă și își găsesc  motiv de a se deplasa, în fiecare zi, la cumpărături. Acest mesaj apare pe pagina de Facebook a Magdalenei Bistrițeanu.

“Cum va fi totul bine daca noi continuam sa iesim in fiecare zi la cumparaturi, cand cumparaturile ar trebui facute o data la zece zile? Suntem stresati… sa stam acasa, asta ne streseaza’ cu Internet, telefon, televizor, mancare, PlayStation, suntem stresati? Stresati erau bunicii nostri care mergeau la razboi! Nu cei care ramaneau acasa! Si pentru ce cantam Azzurro, Azzurro de la balcoane, daca pe urma iesim la cumparaturi zilnic? Unde e logica? Respectul fata de noi si fata de ceilalti? Ne potolim sau nu?

Cum va fi totul bine, daca iesiti sa va luati tigari in fiecare zi? OK, ai acest viciu, cumperi mai multe pachete si le tii acasa. Nu iesi zilnic sa-ti iei tigari! Cum va fi totul bine daca lumea se duce zilnic la benzinarie? La ce-ti trebuie benzina daca trebuie sa stai in casa?”, a spus primarul.

Cum va fi bine daca lumea se duce zilnic la benzinarie? La ce iti trebuie benzina daca stai in casa? Cum o sa fie totul bine daca unii ma intreaba daca pot sa se tunda acasa, adica sa cheme frizerul acasa. Dar la ce-ti trebuie frizura aranjata in momentele astea? Ajutati-ma sa inteleg!

Cum va fi totul bine daca multi ma intreaba acum daca pot alerga pe-afara, pentru ca sunt ‘stresati’. Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani si aici, la Delia, suntem cu totul 20 de persoane care alergam. Acum i-a apucat pe toti alergatul la Delia? Toti vor sa alerge? Dar unde va duceti sa alergati, cand ultima oara ati alergat in scoala primara? Ce v-a apucat? Vreti sa fiti seriosi?”, a continuat el.

Primarul mai spune ca oamenii il suna si il intreaba daca pot merge la cumparaturi in alte localitati.”Ma suna sa ma intrebe daca pot merge la Canicatti la cumparaturi. Nu te poti duce la Canicatti, faci cumparaturile la Delia! Doar daca ai vreo urgenta, un medicament care iti poate salva viata, un aliment pentru o intoleranta”, a adaugat el.

Primarul mai spune ca trebuie sa le multumeasca miilor de medici, asistenti, paramedici, forte de ordine, pompieri, voluntari, primari, “tuturor celor care stam in transee, pe strazi, pentru a va proteja pe voi, cei multi carora nu va pasa.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.