ALDE Sibiu: Guvernul Orban lucrează pentru România sau pentru Germania?

ALDE Sibiu: Guvernul Orban lucrează pentru România sau pentru Germania?

ALDE Sibiu: Guvernul Orban lucrează pentru România sau pentru Germania?

by April 11, 2020 1 comment

”Am citit în presa germană că ministrul federal de Interne, Horst Seehofer (CSU) și ministrul   Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), au convenit joi (02.04, iar ordonanta s-a dat in 04.04) să transfere 80.000 de lucrători sezonieri străini în Germania în condiții stricte. Doar pentru lucrări în agricultură.  Apoi am remarcat că tot în 4 aprilie, noaptea, ministrul Vela a introdus în Ordonanţa Militară nr. 7 articolul 10 “Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.”, se arată într-un comunicat de presă.

ALDE Sibiu mai scrie: ”Din 9 aprilie am văzut cum mii de români pleacă la munci agricole în Germania din Cluj şi Sibiu, cu curse charter. Ce să înţelegem?!

Datele de mai sus ne demonstrează că decizia miniştrilor germani s-a făcut la comanda magnaţilor agriculturii din această ţară. Pentru că nu poţi decide în 4 aprilie că vrei muncitori şi în 9 să îi şi ai deja la muncă, doar dacă nu i-ai recrutat în prealabil.

Mai înţelegem că Guvernul Orban primeşte ordine directe de la Guvernul German, pentru că nu credem în coincidenţe ca Ordonanţa 7.

Mai grav este altceva. Majoritatea celor care zilele acestea pleacă la munci agricole în Germania, sunt românie veniţi în ultima lună în ţară din Italia şi Spania. Guvernul României s-a ocupat de carantinarea lor pe banii statului în hotelurile membrilor şi simpatizanţilor PNL din ţară la costuri de 300 de lei pe noapte pe carantinat. După ce s-a făcut triajul celor pozitivi, rămaşi în ţară, la restul acum li se dă drumul la muncă în Germania. Astfel România a devenit un fel de mare plantaţie a forţei de muncă pentru mai marii Europei.

De ce nu a preluat Germania aceşti oameni direct din Italia sau Spania? De ce a fost nevoie ca ei să vină în România, să treacă testul carantinei, ca apoi să plece în Germania?

Şi se mai ridică o întrebare? Chiar suntem luaţi de proşti ca naţie să credem că Guvernul nu a ştiut de migraţia la muncă a mii de oameni cu zeci de curse charter care pleacă din 9 aprilie zi de zi spre Germania? Declaraţiile premierului Orban despre libertatea de mişcare a forţei de muncă de ce nu se aplică şi la românii rămaşi în ţară? Noi să stăm în casă, iar alţii pot pleca la muncă în Germania pe plantaţii? Nu vi se pare că totul seamănă cu o perioadă pe care o credeam apusă de cel puţin 100 de ani?”

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. livia
    #1 livia 13 April, 2020, 13:40

    in numele dreptului la libera exprimare va rog distribuiti in grupuri.Klaus Iohannis da lovituri dupa lovituri statului roman, stat membru NATO, lovituri date dupa metode de mare criminalitate : ” DECRETUL LUI IOHANNIS ESTE LOVITURA DE STAT – Iata argumentatia juridica fara cusur care demonstreaza ca prin decretul privind instituirea starii de urgenta Klaus Iohannis si Ludovic Orban au uzurpat puterea Parlamentului, au interzis functionarea Justitiei si a Ministerului Public, cu afectarea grava a drepturilor omului. Avocatul Corneliu-Liviu Popescu: “Pentru Presedinte trebuie sa atraga raspunderea constitutionala penala a condamnarii pentru inalta tradare”.

    https://www.luju.ro/decretul-lui-iohannis-este-lovitura-de-stat-iata-argumentatia-juridica-fara-cusur-care-demonstreaza-ca-prin-decretul-privind-instituirea-starii-de-urgenta-klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-uzurpat-puterea-parlamentului-au-interzis-functionarea-justitiei?fbclid=IwAR256TVGBnOPKuAg65ACM0bJ0OQ5subadDEs5v2JR4EBte0kD-da5IAa9gc

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.