Covidul, infectat politic. Orașul Zalău, la mâna iresponsabilității autorităților locale

Covidul, infectat politic. Orașul Zalău, la mâna iresponsabilității autorităților locale

Covidul, infectat politic. Orașul Zalău, la mâna iresponsabilității autorităților locale

by April 15, 2020 0 comments

Totul este vraiște la Primăria Zalău, condusă de liderul PSD Sălaj, Ionel Ciunt. Întreaga activitate a administrației locale este blocată. Asta, deoarece  directoarea economică, Mariana Cuibus,  este anchetată penal pentru că a mințit, fără rușine, în fața oamenilor, că nu a fost plecată în străinătate, dar acum este infectată cu covid 19 și a transmis virusul, angajaților din primărie.

În același timp, din cauza iresponsabilității de care a dat dovadă doamna Cuibus, 84 de persoane, contacți direcți sau indirecți,  sunt în izolare și s-a stârnit panică în tot orașul. Potrivit referatului procurorilor de începere a urmăririi penale, Mariana Cuibus este acuzată de fals în declarații. Femeia a ajuns la spital cu simpotome specifice coronavirusului în data de 1 aprilie, însă i-a mințit pe medici, susținând că nu a călătorit în străinătate, cu toate că ea fusese plecată într-o țară din zona galbenă de infectare cu coronavirus.

Oamenii cer cu disperare să fie testați, dar DSP le-a întors spatele și nu vrea să irosească testerele decât pentru persoanele care manifestă simptome caracteristice. ”Potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. S-a luat măsura autoizolării pentru contacții direcți și indirecți-84 de persoane. Având în vedere metodologia MS, nu se testează decât contacții simptomatici. Cei autoizolați până în prezent sunt cu stare generală bună, fără simptomatologie specifică covid, deci nu s-a impus testarea”, precizează prefectura. Totodată s-au luau luat și câteva măsuri de protecție, cum ar fi dezinfecția încăperilor din clădirea primăriei și a spațiilor adiacente.

De asemenea, revolta oamenilor din Zalău este cauzată de lipsa de informații care vin de la DSP, unde domnește legea omertei. Șefa DSP refuză, pur și simplu, să le spună, oamenilor adevărul. Comunică doar prin intermediul prefecturii, care, face tot posibilul să-i țină, la curent,  pe zălăuani, despre situația de fapt.

În același timp, responsabilii de la Primăria Zalău au băgat capul în nisip și nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru această criză. Unii vorbesc de faptul că este posibil ca întreg orașul să intre în carantină.

Surse bine informate susțin că există un interes pentru păstrarea tăcerii la nivelul primăriei, ținând cont de grijile politice ale primarului Zalăului, Ionel Ciunt,  președintele PSD Sălaj, pentru prezervarea imaginii publice (se apropie campania electorală). Acesta este un apropiat al directoarei economice, urmărite penal pentru fals în declarații. În același timp, nu este de neglijat relația apropiată dintre directoarea Cuibus și șefa DSP, Ligia Marincuș, omul de casă a lui Ciunt.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.