Din lac în puț! Cum s-a înmulțit fauna liberală în instituțiile publice cu oamenii lui Grindă

Din lac în puț! Cum s-a înmulțit fauna liberală în instituțiile publice cu oamenii lui Grindă

Din lac în puț! Cum s-a înmulțit fauna liberală în instituțiile publice cu oamenii lui Grindă

by May 20, 2020 0 comments

Presa locală din Vrancea continuă seria dezvăluirilor legate de politizarea excesivă a instituțiilor publice, pesediștii fiind înlocuiți din funcții cu rude, prieteni, membri de partid ai lui Ion Ștefan (Grindă), ministrul Dezvoltării.

Monitorul de Vrancea scrie că ”mai multe persoane au mers ieri (n.r. 19.05.2020)  la sediul PNL Vrancea să depună cereri de înrudire cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, zis Grindă, pentru a obține un loc de muncă. Oamenii, cei mai mulți tineri, au reacționat astfel față de ceea ce a devenit o politică de partid și de stat în cadrul PNL, în special la nivelul organizației Vrancea, unde posturi de conducere din instituțiile publice au fost adjudecate de persoane care au grad de rudenie cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, zis „Grindă” și, mai nou, cu prefectul Gheorghiță Berbece. „Situația cu locurile de muncă este dezastruoasă, dar văzând că domnul ministru Ion Ștefan oferă locuri de muncă de parcă le-ar scoate din buzunar, și toate acestea doar la rude, am venit astăzi, aici la sediul PNL, pentru a depune aceste cereri de inrudire cu domnul Ion Ștefan, în speranța că acesta va găsi prin buzunare un loc de muncă decent și pentru noi, votanții dânsului și viitoare rude”, ne-a spus George L..

Inițial, tinerii au putut discuta cu angajații de la sediul PNL, cărora le-au comunicat că vor să depună aceste cereri. „Completați, completați-le”, le-a spus un tânăr cu masca sub bărbie și un bidon cu lapte acru în mână. Au început să completeze hârtiile însă cei din PNL au închis ușa sediului și nimeni nu a mai putut intra. „Nu vor să ne mai primească cererile de înrudire. Inițial ne-au spus că vor să le primească, am ieșit să semneze toată lumea și să le dăm. Acum au închis ușa și nu vor să ne mai răspundă. Sperăm că domnul Ion Ștefan ne vede pentru că vrem și noi să ne înrudim cu el. Am auzit că s-a aprobat, a venit domnul Orban sâmbătă, să putem și noi să depunem aceste cereri”, a spus unul dintre tinerii care au fost prezenți la sediul PNL.

Tinerii ne-au spus că vor continua să vină la sediul PNL în fiecare zi până când le vor fi înregistrate cererile de înrudire. „Se pare că domnii de la PNL își bat joc de noi și de timpul nostru, am venit pur și simplu să depunem la biroul domnului Ion Ștefan, aceste cereri pe care voiam doar să ni le înregistreze secretara acestuia, să știm că va lua la cunoștință de ele. Din păcate așa știu domnii din PNL să se comporte cu noi, votanții lor, ne închid ușa în nas și ne țin pe afară, dar așa este, noi suntem buni doar când îi votăm, după aceea nu mai contăm. Vom continua să venim, zi de zi, până când secretara domnului Ion Ștefan ne va înregistra cererile”, a spus și Liviu C..

Iubiți, soții, fini, verișori și cumetri ai liberalilor

Sergiu Marian Bordea Ștefan (soțul nepoatei ministrului liberal ,,Grindă”) în două zile a fost promovat din funcția de inspector vamal la Biroul Vamal de interior Vrancea, în funcția de șef administrație la AJFP Galați, iar ulterior, tot fără concurs, în funcția de director executiv colectare al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. Soția sa, Carmina, este jurist la firma Balcanic Prod, deținută de frații Ștefan.

Sorin Mihăilescu, un cumătru al ministrului liberal ,,Grindă”, a fost numit director general al Regionalei de Căi Ferate Galați. Până la această numire, Sorin Mihăilescu a fost șef la Regulatorul de Circulație CFR Adjud. Mihăilescu și-a preluat atribuțiile de șef al Regionalei CFR Galați, joi-7 mai.

Florin Jan Vasilache, finul lui Grindă, este consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun că Vasilache ar fi fost adus și în partid de „Grindă“ chiar înainte de alegeri, dar nu înainte ca acesta să fi fost angajat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea.

Dorina Ștefan, soția verișorului deputatului liberal, a fost numită la conducerea Centrului județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Nicolae Ștefan, soțul acesteia și verișorul deputatului „Grindă”, este consilier la Direcția Antigrindină.

Prefectul Gheorghiță Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului „Grindă”, de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților și, în final, la Prefectura Vrancea.

Iulian Berbece, fiul prefectului Gheorghiță Berbece, a ajuns din ajutor de șef de post la Vulturu pe funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe.

Elena Codruța Neagu (Mihalache), medic stomatolog la Păunești, verișoara prefectului Berbece, a fost numită manager interimar la conducerea Spitalului Județean Focșani. Inițial, medicul stomatolog era propusă de prefectul Berbece pentru funcția de director medical al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Nicu Tănase, consilier local și președinte PNL Focșani – șef la Agenția Vrancea a Autorității Rutiere Române (ARR), propus director general la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Verișoara acestuia, Mihaela Dogaru, a fost una dintre primele numiri la ISJ Vrancea după instalarea guvernului liberal, pe funcția de inspector școlar învățământ preșcolar.

Consilierul județean PNL, Adrian Crețu, a fost numit purtător de cuvânt la Instituția Prefectului. Soției acestuia, Camelia Crețu, i se pregătește un post călduț la Direcția de Statistică Vrancea, fiind singurul candidat înscris la concursul pentru funcția de conducere de șef serviciu grad II la Serviciul de cercetări statistice de întreprinderi și exploatații agricole, prețuri și demografie.

Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Simona Costea, fiica unui angajat al fraților Ștefan, numită consilieră în Ministerul Dezvoltării.

Carnetul de partid face diferența

Pompiliu Norocel Stroe este absolvent de teologie și sociologie. Nu are experiență în ceea ce înseamnă activitățile specifice ale Ministerului de Interne, dar a ajuns secretar de stat în MAI după ce a renunțat la mandatul de consilier județean din partea PNL Vrancea. Și în acest caz,carnetul de partid a făcut diferența. În 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focşani pentru câteva luni, iar în prezent este prim vicepreşedinte al PNL Vrancea.

Liviu Bostan, fost consilier județean liberal, a fost angajat în corpul de Control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casă al ministrului Grindă. Din CV-ul lui Liviu Bostan rezultă că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și a lucrat în… asigurări. Ulterior, Bostan a fost numit și în Consiliul de Administrație la ANCPI.

Alina Drumea, consilier local liberal, a fost angajată pe postul de „secretar cabinet”, tot în ministerul condus de Grindă.

Ovidiu Burdușa, fost consilier județean PNL, a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Ovidiu Burdușa locuiește în Italia.

Ana Maria Dimitriu, consilier local PNL, a fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, dar a fost nevoită să-și dea demisia. A fost numele vehiculat pentru a prelua conducerea Spitalului Județean, pe parcursul războiului de gherilă dus de liberali împotriva lui Constantin Mândrilă, încă de când au preluat puterea. Ana Maria Dimitriu a ajuns „celebră” după ce a avut cea mai mare contribuție din țară la campania electorală pentru europarlamentare a PNL-ului. Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit însă dintr-un împrumut de la nimeni altul decât penelistul Ion Ștefan, zis „Grindă”.

Toată lumea la DSP

Liberalii au avut grijă să asigure un post călduț până și pentru cel care le filma conferințele de presă, Silviu Stanciu fiind, după cum se recomandă, „referent comunicare DSP Vrancea”.

Liberalul Dragoș Cozma, medic stomatolog, a fost numit director adjunct la DSP Vrancea, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog sau de sănătate publică.

Un consilier local PNL de la Mărășești, Mihaela Beatrice Baclov și o liberală din Focșani, Alexandra Mazilu figurează, de asemenea, pe lista angajaților pe repede înainte în cadrul DSP Vrancea.

Schimbări de la Inspectoratul Școlar până la Direcția Silvică

Victor Dumitru a fost numit director cu delegație al Direcției Silvice Vrancea și l-a înlocuit în funcție pe Lucian Zamfir. Această numire a venit la numai o săptămână după ce liberalii vrânceni l-au schimbat pe șeful Ocolului Silvic Focșani, Ionuț Duță. În locul acestuia a fost numit Petrică Tudosă, o cunoștință mai veche a vrâncenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Direcției Silvice Focșani în perioada guvernării PDL și devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat să susțină liberalii și să facă inclusiv campanie electorală pentru PNL în ultimii ani și în ultima perioadă. Victor Dumitru a fost șef al Ocolului Silvic Focșani tot în perioada guvernării PDL și este bun prieten cu Petrică Tudosă. Sunt două nume cunoscute, de pe vremea PDL-ului.

Florin Nedelcu, consilier județean PNL Vrancea, a fost numit șef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea.

Liberalii au schimbat șeful și la Reprezentanța Vrancea a Registrului Auto Român (RAR), numindu-l pe Dan Emanuel Stoican.

Pe lista de persoane impuse de PNL la conducerea unor instituții publice din județ se mai află Mihai Cristinel – DSVSA, Dorina Vraciu – SGA, Eugen Popa – ANIF.

Primul pas spre penelizarea instituțiilor publice a fost făcut, în 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Aurel Șelaru și înlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focșani și fost candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Focșani din partea liberalilor. Ulterior au fost înlocuiți cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea și 9 inspectori şcolari.

Sunt și alte nume, vehiculate în presa locală și națională. Este nu o caracatiță, pentru că sărmana moluscă nu are suficiente tentacule, ci un miriapod căruia îi cresc permanent picioarele cu care se cațără pe instituțiile statului. Când să crezi că nu mai au neveste, iubiți, verișori, cumnați, fini, manichiuriste și secretare de angajat, mai apare câte unul/una. Oare cum s-or înmulți, prin diviziune?”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.