O lovitură devastatoare. România pregătește sistarea investițiilor Ungariei în Transilvania

O lovitură devastatoare. România pregătește sistarea investițiilor Ungariei în Transilvania

O lovitură devastatoare. România pregătește sistarea investițiilor Ungariei în Transilvania

by May 3, 2020 0 comments

Premierul ungur, Viktor Orban știa că nu e bine să „deranjezi” Bucureștiul, mai ales sub mandatul „nemțesc” al lui Klaus Iohannis, potrivit newstrack.ro. Însă, pe fondul greșelilor subordonaților premierului maghiar, (ministrul de externe, cu limbajul său golănesc la adresa ambasadorului român), și Kelemen Hunor (cu joaca de-a autonomia în Parlament), Iohannis nu a mai stat la discuții și a declanșat ofensiva diplomatică. Viktor Orban a înțeles pericolul și a îndemnat la calm, dar deja era prea târziu.

Într-un interviu obținut de G4Media, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu îl anunță pe Viktor Orban. ce-i drept, într-un limbaj diplomaticesc, că urmează să se interzică orice investiției a guvernului de l Budapesta în Transilvania. Lovitura va fi dublă, dat fiind că liderul FIDESZ se mai menține la putere doar prin manipularea maselor cu mesaje naționalist-revizioniste, astfel că va pierde capital politic intern.

„Partea ungară știe foarte bine la ce ne referim „Despre programul de investiții al Ungariei în Transilvania, Bogdan Aurescu spune că „nu există un astfel de acord bilateral încheiat. Partea maghiară invocă uneori un acord verbal din partea unor foști lideri din statul român (Liviu Dragnea, Ludovic Orban-n.r). Poate fi adus în discuție în ce măsură programul încalcă prevederile din Tratatul UE în privința compatibilității cu piața internă a ajutoarelor acordate de state- chestiuni de resortul Consiliului Concurenței (…)În altă ordine de idei, cred că partea ungară știe foarte bine la ce ne referim și nu e nevoie să detaliem. E pur și simplu subiectul acelui comunicat, și anume răspunsul părții ungare la declarația președintelui României și cred că suficient”, anunță ministrul român de Externe.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.