Din curtea Monicăi Anisie. Cum a ajuns în funcție înaltă o profesoară specializată în mișmașuri

Din curtea Monicăi Anisie. Cum a ajuns în funcție înaltă o profesoară specializată în mișmașuri

Din curtea Monicăi Anisie. Cum a ajuns în funcție înaltă o profesoară specializată în mișmașuri

by June 26, 2020 0 comments

Epoca relațiilor, pilelor, prieteniilor și a nepotismului nu a apus. Funcționează, în continuare, bine merci. Ministerul Educației se menține în topul  incompetenței resurselor umane, ajunse în funcții cheie. Unele surse din mediul școlar ne semnalează un caz scandalos referitor la promovarea unor personaje controversate la conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București( IȘMB).

Este vorba de profesoara Leredana Viorela Popescu, ajunsă în poziția de Inspector proiecte educaționale din cadrul IȘMB, cu concursului susținerii doamnei ministru Monica Anisie. Acest lucru după ce a ocupat funcția de director la diferite colegii din Capitală, dar dată afară pentru numeroase probleme ridicate de integritatea sa profesională și a situației de conflict de interese.

Potrivit surselor menționate, după mai mulți ani petrecuți  în educație, doamna Popescu a plecat în Danemarca, ocupându-se de cu totul alte lucruri, fără vreo legătură cu învățământul. Întoarsă de curând în țară, mai spun sursele noastre, ea a fost plantată direct în organigrama conducerii Inspectoratului București.  Interesant este că o lungă perioadă de timp ea și-a păstrat postul în educație, deși ea se ocupa de afaceri și figura în diferite societăți comerciale.

Iată ce ne dezvăluie o sursă anonimă, care a ajuns la redacția noastră:

”Doamna profesoară Popescu Loredana Viorela are o “carieră ” impresionantă vizând încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese și respectarea obligațiilor asumate prin fișa postului, statutul de cadru didactic și de director al unei unități de învățământ preuniversitar public, astfel:

1.)în perioada 1998-2012, doamna Popescu  Loredana Viorela este profesor titular, specialitatea matematică, la Liceul “Mircea Eliade “, sector 6, București, functie din care este obligată să  plece în urma scandalurilor provocate;

2.) În perioada 2012-2016, doamna Popescu Loredana Viorela este profesor titular la Colegiul Economic “Costin Kirițescu”, sector 6, postul de profesor titular nefiind ocupat în urma participării la  un concurs de titularizare, ci în urma unui schimb de posturi;

3.) În  aceeași  perioadă, 2012 ( 1 septembrie)-2016 ( 31 august), obține și funcția de director al Colegului Colegiului, funcție în care a fost numită prin detașare de Inspectoratul Scolar al Municipiului București, în fiecare an scolar în perioada 2012-2016. În calitate de director al unei  instituții publice este obligată să depună declarații de avere și de interese. În declarația de interese, profesoara a menționat că este membru FSLI ” Mircea Eliade “, nefăcând nici o referire la eventualele funcții sau calități în societăți comerciale. Potrivit datelor de la Oficiul Comerțului, Popescu Loredana Viorela are calitatea de asociat în cadrul a 2 firme, la una dintre ele fiind  chiar administrator.

Firma cu cod unic de identificare 35181554, înregistrată la domiciliul său, are ca obiect de activitate comercializarea de băuturi alcoolice( activitatea firmei a fost suspendată din 18.03.2019, în urma cercetărilor efectuate de ANI și  deciziei ANI). A doua firmă are ca obiect activități care privesc învățământul, fiind funcțională. Ambele firme trebuiau trecute în Declarația de Interese, lucru pe care Popescu Loredana Viorela nu l-a făcut, fiind în atenția ANI pentru incompatibilități și încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese( informațiile privind cercetarea ANI au început in 17 ianuarie 2014).

4.) În perioada în care a deținut funcția de director, doamna Popescu Loredana Viorela a fost cercetată de către angajați ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru strângerea de fonduri  de la elevi, cu ajutorul unei profesoare din cadrul liceului. Ancheta s-a desfășurat în urma publicării  de către Digi 24 a înregistrărilor cu o profesoară  din cadrul colegiului care îi amenința pe elevi să dea bani.  Ancheta desfășurată a scos-o basma curată, ISMB a făcut publice datele anchetei, potrivit căreia la Colegiul Economic “C. Kirițescu”, nu s-a făcut dovada că profesorii au fost implicați în strângerea de bani de la elevi, iar profesoara care s-a ocupat direct cu strângerea fondurilor de la elevi a primit  un avertisment din partea școlii.

5.) Strângerea de fonduri de la elevi a făcut obiectul anchetei Digi 24, care a făcut publice înregistrări în care o profesoară din cadrul colegiului îi amenința pe elevi  să dea bani.

6.) Având în vedere scandalurile de la școală ( prezentate partial mai sus), doamna Popescu Loredana Viorela a fost dată afară  din funcția de director al Colegului Economic ” Costin Kirițescu”,  iar începând cu 1 septembrie 2016 nu a mai primit funcția de director. Cu aceeași dată, doamna Popescu Loredana Viorela a plecat din Colegiul Economic ” C. Kirițescu” și din funcția didactică  de profesor, prin același  schimb de posturi, la Colegiul Pedagogic ” Elena Cuza “, sector 6, București, funcție pe care o detine doar cu numele, pentru că din 1 septembrie 2016 și până în prezent, doamna Popescu Loredana Viorela nu a predat nici macar o oră  elevilor din aceasta școală.

7.) În perioada 1 septembrie 2016 și până în prezent doamna Popescu Loredana Viorela figurează în  concediu fără plată la unitatea de învățământ, iar  în realitate doamna este angajata unei firme de recrutare de forță de muncă  din Danemarca, în funcția de international recruiter at Recruit 4.work. Informația poate fi verificată si confirmată prin vizualizarea următoarelor adrese: https://alljobs.recruit4work.eu/people/385266-loredana-viorela-popescu, unde la data de 24 iunie 2020 a postat pe linkedin.com/in/loredana-viorela-popescu anunțul privind recrutarea de forță de muncă pentru Portugalia, Germania, etc., sau la adresa : https://lnkd.in/duwYWxR.

8.) Pentru “rezultate deosebite “, începând cu data de 19 iunie 2020, doamna Popescu Loredana Viorela a fost numită prin detașare la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în funcția de inspector proiecte educaționale, doamna  nefiind în țară la acea dată nu a venit la Inspectorat să-și ia postul în primire, nu a venit nici luni 22 iunie, nici marți 23 iunie, doamna fiind în Danemarca, de unde a venit în urmă  cu câteva  zile.

9.)  La revenirea în țară din Danemarca, doamna Popescu Loredana Viorela, conform prevederilor legale din această  perioadă  de pandemie corona virus și stare de alertă în țară, a intrat în  izolare la domiciliu pentru o perioadă  de 14 zile,  prevedere pe care a încălcat-o cu bună știință, doamna venind la ISMB în data de 24 iunie 2020, s-a plimbat prin toate birourile, fără nici o opreliște din partea Poliției, a conducerii  inspectoratului, existând astfel pericolul real al infestării angajaților ISMB cu  noul corona virus, zădărnicind măsurile  autorităților române pentru diminuarea răspândirii virusului în comunitate, fapt pentru care trebuie să răspundă penal.

Având în vedere informațiile prezentate, vă  solicităm sprijinul, în calitate de a patra putere în stat, pentru soluționarea  legală a aspectelor prezentate, în primul rând a  celor legate de diminuarea riscurilor de răspândire  a noului corona virus în instituția Inspectoratul Școlar al Municipiului București, precum și aplicarea legii pentru cei vinovați, adică aceștia să  răspundă conform legilor țării”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.