În atenția doamnei ministru Anisie! Câte măști de protecție au fost achiziționate și câte au ajuns la elevi?

În atenția doamnei ministru Anisie! Câte măști de protecție au fost achiziționate și câte au ajuns la elevi?

În atenția doamnei ministru Anisie! Câte măști de protecție au fost achiziționate și câte au ajuns la elevi?

by June 22, 2020 0 comments

Astăzi a începutul balacaureatul, primul examen sub stare de alertă din istoria învățământului românesc. Pentru ca toate să meargă bine, elevii sunt echipați corespunzător: mască de protecție,  dezinfectant și păstrarea distanței sociale. Autoritățile au întreprins toate diligențele (?) pentru ca bacul să descurgă în condiții maxime de siguranță. Pentru asta, statul român a scos din buzunarele contribuabilului 10 milioane de lei în vederea achiziționării a peste 10 milioane de măști de protecție. Dar, din păcate, nici la acest nivel, se pare, nu am scăpat de năravurile sistemului ticăloșit.

Astfel, achiziționarea de măști de protecție pentru elevii și profesorii care participă la examenele naționale pare a fi un mare tun financiar. După ce Ministerul Educației a anulat inițial licitația (25 mai), acum, vineri, pe repede înainte, s-a semnat contractul cu mai multe firme, în valoare de 10 milioane de lei și a început distribuirea măștilor în toată țara, cu 3 zile înainte de începerea bacalaureatului.  Numai că starea de alertă a fost acoperirea necesară pentru a ascunde mizeria sub preș.

Surse din mediul școlar ne-au declarat că baxurile de măști distribuite la școli au venit incomplete, desigilate, și nimeni nu a preluat gestiunea acestor produse venite de la Ministerul Educației. ” Într-o școală din sectorul 1 am constatat că în cutiile de 50 de măști, nu au ajuns decât 48. Iar într-un bax erau 50 de cutii. Și nu doar într-un singur caz, ci situația era aceeași la mai multe școli. Directorii de școală nu au făcut verificările necesare. Nimeni nu s-a sinchisit să numere câte măști au primit de la minister. Că doar au venit pe gratis”, ne-au relatat sursele citate. Drept urmare, am putea asista la o gaură de cel puțin 1% din valoarea totală de 10 milioane de lei.

Amintim faptul că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii, adică pe 25 mai. Și atunci existau suspiciuni de fraudă, de aceea a fost nevoit să reia licitația. Poate DNA va face lumină și în această situație, tocmai pentru a elimina temerile legate de un nou caz de corupție.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.