Negocieri pe sub masă cu ungurii? Iohannis blochează sărbătorirea Centenarului Trianonului

Negocieri pe sub masă cu ungurii? Iohannis blochează sărbătorirea Centenarului Trianonului

Negocieri pe sub masă cu ungurii? Iohannis blochează sărbătorirea Centenarului Trianonului

by June 4, 2020 0 comments

În an electoral, Președintele Klaus Iohannis a făcut un cadou neașteptat UDMR-ului și Ungariei având în vedere faptul că joi, 4 iunie a.c., se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon: nu a promulgat încă legea adoptată de Parlamentul României în data de 13 mai a.c. prin care ziua de 4 iunie devine Ziua Tratatului de la Trianon, scrie dantanase.ro.

Camera Deputaților a adoptat în data de 13 mai a.c., cu 235 de voturi pentru, proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.Proiectul a fost adoptat și de Senat în luna octombrie a anului trecut.

Propunerea legislativă, inițiată de senatorii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae, urmăreşte declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon şi reglementarea măsurilor adecvate pentru marcarea corespunzătoare a acestei zile la nivel naţional şi local.

Potrivit expunerii de motive, reglementarea urmează modelul oferit de alte acte normative care marchează celebrarea unor momente simbolice, cum ar fi Legea nr. 177/2013 privind declararea zilei de 14 mai Ziua Dreptului internaţional umanitar sau Legea nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Astfel, se propune ca pentru marcarea Zilei Tratatului de la Trianon să se organizeze, la nivel naţional sau local, o serie de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui eveniment.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.