Profitorii pandemiei. Cine este directorul Unifarm, pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită

Profitorii pandemiei. Cine este directorul Unifarm, pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită

Profitorii pandemiei. Cine este directorul Unifarm, pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită

by June 23, 2020 0 comments

Adrian Ionel, absolventul unui masterat în Managementul informațiilor de securitate națională la Academia Națională de Informații din cadrul SRI și licențiat în Drept al Universității “Spiru Haret”, conduce Unifarm, instituția care funcționează practic ca distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății, din anul 2012. Cu o mică pauză în 2015, când Ionel a fost numit pentru scurt timp directorul Institutului Cantacuzino. Anul 2020 și pandemia de coronavirus l-au găsit pe Adrian Ionel în postura de șef al distribuitorului de medicamente al Ministerului Sănătății, care a făcut achiziții de materiale de protecție în cantități uriașe. Totul prin achiziție directă, fără licitație, așa cum a prevăzut legea pe perioada stării de urgență.

La presiunea vocilor care răzbăteau din spitale și strigau că nu au echipamente de protecție sau nu au suficiente și a epidemiei care bătea la ușă, autoritățile române au dat liber la achiziționarea de cantități imense de astfel de echipamente, în luna martie.

Odată cu declararea stării de urgență în țara noastră, pe 16 martie, toate aceste achiziții au putut fi făcute fără licitație. Cele mai multe dintre ele s-au făcut prin Unifarm, instituția care funcționează practic ca distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății. Achizițiile de materiale de protecție erau absolut necesare, dar Ministerul Sănătății și Unifarm nu au făcut publică lista completă și nici costurile la care au fost achiziționate aceste materiale.

Adrian Ionel – despre care presa a semnalat și în trecut că ar fi artizanul unor achiziții discutabile – a fost propulsat, practic, în cele mai înalte funcții pe care le are în CV în perioada în care Victor Ponta era premier, dar a “supraviețuit” plecării acestuia de la guvernare.

Procurorii l-au pus sub acuzare pe Adrian Ionel pentru luare de mită, susținând că acesta cerut de la un distribuitor suma de 760.000 de euro pentru a primi echipament de protectie anti-coronavirus, spre vânzare.

Mai mult citiți AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.