De ce este important sa cumperi gazduire VPS cu cPanel inclus?

De ce este important sa cumperi gazduire VPS cu cPanel inclus?

De ce este important sa cumperi gazduire VPS cu cPanel inclus?

by July 28, 2020 0 comments

Odata ce un business online ajunge la maturitate, este important ca gazduirea web sa tina pasul cu trendul de crestere. Una dintre cele mai populare variante este gazduirea pe servere virtuale private sau, pe scurt, gazduirea VPS. Pretul este avantajos, iar caracteristicile performante sustin evolutia armonioasa a site-ului. Cu toate acestea, administrarea unui cont de gazduire VPS poate fi dificila si costisitoare. De aceea, pentru a simplifica lucrurile si, de ce nu, pentru a economisi bani, este important sa optezi pentru un pachet de hosting care include si acces la cPanel.

Ce este cPanel?

cPanel este un panou de control care poate fi instalat pe orice server. Scopul acestei interfete grafice online iti va simplica administrarea contului de gazduire VPS. Astfel, am putea spune ca alegerea unui cPanel performant este la fel de importanta ca alegerea unui plan de gazduire pliat pe necesitatile site-ului. Fara el, gestionarea site-ului va fi stresanta si dificila. Mai mult, acesta iti permite sa iti administrezi contul si fara ajutorul unui specialist. Interfata este prietenoasa, iar functiile de baza sunt foarte simplu de invatat. Iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face in cPanel.

Gestionarea contului de email

Daca ai ales un pachet de gazduire VPS care iti pune la dispozitie si servicii de email, panoul de control vine in ajutorul tau cu multe functii esentiale. Acesta iti permite sa creezi simplu si rapid adrese de email, sa stergi email-uri, sa creezi filtre si sa filtrezi email-urile. Mai mult, prin intermediul acestuia vei putea sa blochezi mesajele de tip spam.

Administrarea fisierelor

Administrarea bazei de date de pe site este una dintre cele mai anevoioase operatiuni pe care trebuie sa le faci pe un server. Dar nu si daca optezi pentru gazduire VPS cu cPanel inclus. Acesta iti va permite sa incarci si sa administrezi fisierele fara sa fie nevoie de un client FTP. Mai mult, de aici vei putea sa setezi aspecte legate de confidentialitate, sa realizezi manual backup-uri, sa creezi subdomenii, sa afli informatii despre spatiul de stocare si multe altele.

Administrarea domeniului

Daca planul de gazduire VPS pe care l-ai ales iti permite, poti face multe modificari ce tin de domeniu. cPanel iti ofera acces root complet, ceea ce faciliteaza adaugarea de domenii parcate (cunoscute si ca domenii alias), domenii si subdomenii. De altfel, aici vei putea sa realizezi redirecturi simplu, rapid si fara ajutorul unui specialist.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le ofera accesul la cPanel. Chiar daca la prima vedere poate parea ca te poti descurca si fara el, gestionarea contului de gazduie VPS este mult mai simpla cu ajutorul sau. In general, includerea sa in pachetul de gazduire presupune un cost extra, insa pretul este mult mai mic fata de costurile pe care ar putea sa le perceapa un programator pentru a rezolva lucrurile pe care le poti face singur in doar cateva secunde. Daca ai nevoie de ajutor pentru a te acomoda cu interfata, solicita ajutorul specialistilor de la firma de hosting cu care colaborezi. Sigur vor fi dispusi sa te ajute cu un scurt tutorial.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.