Mahalalele Bucureștiului. Cartierul 16 februarie din sectorul 1, uitat undeva în secolul 19

Mahalalele Bucureștiului. Cartierul 16 februarie din sectorul 1, uitat undeva în secolul 19

Mahalalele Bucureștiului. Cartierul 16 februarie din sectorul 1, uitat undeva în secolul 19

by August 25, 2020 0 comments

O mizerie de nedescris în mijlocul Bucureștiului, parcă aducându-ne aminte de mahalalele Capitalei din romanul ”Groapa” a lui Eugen Barbu. Munți de gunoaie, construcții în ruină, copii dezbrăcați, drumuri de pământ, fără canalizare și gaze. Asta se întâmplă, astăzi, în secolul 21, în cartierul 16 februarie, din Giulești, sectorul 1.

”Deși se află în capitala României, cartierul 16 Februarie pare încremenit în timp. Pentru oamenii care locuiesc aici, sărăcia este sinonimă cu traiul de zi cu zi.

Străzile neasfaltate duc mai degrabă cu gândul la mahalalele sfârșitului de secol XIX. Peste 1000 de copii trăiesc în condiții de nesiguranță totală.

Deși sectorul 1 este cel mai bogat sector al capitalei, cartierul 16 Februarie din Giulești nu se diferențiază cu nimic față de cele mai sărace zone ale României.
Știți ce e mai trist? Că bani sunt. Din păcate, se observă o cumplită lipsă de voință și o uriașă nepăsare care ucid vieți în capitala României.

Oamenii din cartierul 16 Februarie nu mai cred în vorbe. Sunt sătui de promisiuni. Ce i-ai putea spune unui om care se umple de noroi când merge pe stradă, care nu are gaze și canalizare?”, scrie pe facebook,  Andrei Pavel, candidat PMP la consiliul local sector 1, care, împreună cu Eugen Tomac și Ioana Constantin ( candidatul la primărie), au vizitat această zonă insalubră a Bucureștiului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.