Uite că se poate! Alianță românească în alegerile locale de la Satu Mare

Uite că se poate! Alianță românească în alegerile locale de la Satu Mare

Uite că se poate! Alianță românească în alegerile locale de la Satu Mare

by August 7, 2020 0 comments

Șoc în lumea politică a județului și municipiului Satu Mare. Ceea ce trebuia să se întâmple mai demult s-a produs acum. Principalele partide românești s-au coalizat și vor participa împreună la alegerile locale. Adrian Cozma, pentru președinția Consiliului Județean, și Dorel Coica, pentru Primăria Satu Mare, principalii candidați ai noii alianțe, potrivit gazetadenord-vest.ro.

PSD, PNL, ALDE, Pro România, dar și alte partide și asociații civice din județ și-au dat mâna pentru binele locuitorilor orașului și județului Satu Mare. Au decis astfel să candideze împreună, sub o platformă unică, la alegerile locale viitoare, propunând candidați comuni atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru Consiliul Local Satu Mare, dar și a altor orașe și comune din oraș.

Potrivit surselor Gazetei de Nord-Vest, până joi vor fi finalizate discuțiile între aceste partide și va fi semnat protocolul de colaborare. După ce va fi avizat și de forurile centrale ale acestor formațiuni politice, protocolul va fi funcțional.

Listele cu numele candidaților acestei alianțe românești vor fi depuse până cel târziu în ultima zi de înscriere a candidaturilor la Biroul Electoral Județean.

Ce se știe până în prezent este faptul că Alianța Românească de la Satu Mare îi va susține pe Adrian Cozma, din partea PNL, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, și pe Dorel Coica, din partea PSD, pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare. Alianța Românească va funcționa și în alte orașe și comune din județ.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.