Andrei Pavel (PMP): Ca tânăr politician, crezul meu este bunăstarea oamenilor

Andrei Pavel (PMP): Ca tânăr politician, crezul meu este bunăstarea oamenilor

Andrei Pavel (PMP): Ca tânăr politician, crezul meu este bunăstarea oamenilor

by September 24, 2020 0 comments

   1.Domnule Andrei Pavel, sunteți un tânăr politician, foarte implicat în viața cetățenilor din sectorul 1. Care este crezul dumneavoastră politic în calitate de consilier local?

De la bun început țin să precizez că eu fac o politică pentru oameni. În momentul în care am decis să mă implic politic, mi-am asumat faptul că voi avea de înfruntat nu doar prejudecăți, ci și un mod de gândire foarte bine întipărit în mintea multor români. Mă refer la acela că oamenii intră în politică pentru a servi interese de grup. Ei bine, eu, ca mulți tineri – și sunt mândru să spun că aceștia se regăsesc în Partidul Mișcarea Populară – am intrat în politică gândindu-mă la viitor. Dacă reușim să facem un viitor mai bun pentru oameni, atunci, cu toții vom avea de câștigat. A trecut timpul politicii făcută numai pentru interes personal. Trăim într- o lume în continuă schimbare. Pandemia de coronavirus a transformat din temelii lucrurile. Să faci acum politică la fel ca,să spunem, în tulburii ani 90, când ieșeam dintr-un comunism care ne uniformizase și ne tocise și bâjbâiam într-o tranziție care a durat decenii bune, este sinucigaș. Conchizând,crezul meu îl reprezintă bunăstarea tuturor oamenilor, o bunăstare la care se poate ajunge numai prin efort colectiv. Sectorul 1 va deveni din nou Capitala Capitalei prin muncă, tenacitate și transparență.

  1. Cum vedeți schimbarea modului de a face politică în cel mai mare sector din București?

A discuta despre schimbarea modului de a face politică este steril. Și aceasta pentru că de ani de zile se tot poartă discuții, se confruntă idei, însă cetățeanul nu simte nici o schimbare. Important este ca omul de rând, cetățeanul Sectorului 1, să fie convins că viața lui s-a schimbat în bine odată cu venirea echipei PMP la primărie. Noi suntem o echipă tânără, o echipă care nu s-a remarcat prin scandaluri de presă, de corupție sau de alcov. Noi venim să muncim, să construim, să ridicăm nivelul de trai. O atenție sporită voi acorda educației, prin construirea de centre educaționale. Așa cum afirmam anterior, pandemia de coronavirus a adus cu sine o serie de schimbări. Una dintre acestea se referă la bine cunoscuta și trâmbițata, de ce nu, distanțare fizică. Or, știm cu toții cât de înghesuite sunt after school urile din Sectorul 1. Investiția în educație este prioritară pentru viitorul nu doar al Sectorului 1, ci și al României. Sunt tată și știu foarte bine ce simte un părinte și ce grijă deosebită are pentru copilul său. De aceea mă voi implica atât cât voi putea pentru ca învățământul să aibă de câștigat cu PMP la primărie.

  1. PMP a militat mereu pentru o politică îndreptată direct spre interesul cetățeanului. Cum credeți că ați putea schimba viața locuitorilor din sectorul 1?

PMP nu promite minuni. Nu deține nimeni o baghetă fermecată care să șteargă peste noapte ani de zile în care administrația locală a fost folosită în interesul unor grupuri. Noi venim la primărie să muncim, să ridicăm nivelul de trai, să facem din nou din Sectorul 1 Capitala Capitalei. Cetățenii vor trebui să știe, de acum înainte, pe ce se duc banii lor – vorbim, totuși, de sectorul cu cel mai mare buget din țară – dar și ce fac consilierii locali pentru binele lor. Eu îmi iau angajamentul că voi informa, săptămânal, bucureștenii, în legătură cu proiectele mele. Voi fi mereu acolo unde e nevoie de mine. Nu doar eu, ci și întreaga echipă PMP.Ioana Constantin, candidatul PMP la funcția de primar al Sectorului 1 este un om tânăr, energic, serios și, mai ales, cinstit și educat. Este omul de care Sectorul 1 are nevoie.

  1. În campania electorală ați atras atenția asupra situației catastrofale din unele zone din sectorul 1, un exemplu fiind cartierul 16 februarie(Giulești). Care este propunerea dumneavostră pentru a-i aduce pe locuitorii din această zonă, în secolul 21?

Când am mers cu echipa de campanie în cartierul Giulești din Sectorul 1, zona 16 februarie, am avut senzația neplăcută că timpul s-a oprit undeva, pe la începutul secolulul XX. Vă mărturisesc că am avut un gust amar.Mi-am dat seama că oamenii de acolo nu mai cred demult în promisiuni electorale. Pentru ei a venit, acum, timpul schimbării. Trebuie să acționăm. Oamenii au nevoie de drumuri, de școli, de grădinițe, de o viață mai bună. Vreau – deși va suna clișeistic – să aduc zâmbetul pe chipul copiilor din 16 februarie și nu numai. Vreau să aduc cartierul în secolul XXI, cu tot ce implică acest lucru.

  1. Pe parcursul campaniei electorale, ați identificat numeroase probleme din sectorul 1. Care sunt cele mai grave și cum își propune consilierul Andrei Pavel să se le rezolve?

Nu există probleme grave și mai puțin grave. Dacă aș privi lucrurile așa, ar însemna că voi acționa discriminatoriu. Pentru mine, ca și pentru oamenii din Sectorul 1, toate problemele sunt importante și grave. Pentru că nimeni nu poate spune că o piață volantă, spre exemplu, e mai puțin importantă decât o stradă. Și aceasta fiindcă, de fapt, totul se reduce la oameni. Iar oamenii sunt prioritatea mea.

  1. Sunteți un tânăr entuzismat al politicii românești. Unde vă vedeți, politic, peste 4 ani? Care sunt obiectivele dumneavoastră politice, în viitor?

Henry Coandă spunea că viitorul este suma paşilor pe care-i facem, inclusiv a celor mici, ignoraţi sau luaţi în râs. Așa că nu pot decât să vă invit să îmi urmăriți pașii pe care îi voi face…

  1. Clotilde Armand, candidatul USR PLUS susținut de PNL la aceste alegeri, spune că, în echipa sa pentru Sectorul 1, se află numai oameni de toată isprava. Totuși, presa a scos la iveală faptul că doi dintre ei – Remus Cătălin Șerban și Andrei Cristian Nicolaescu – au avut probleme cu legea. Primul – a fost cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar cel de-al doilea are datorii la o firmă a defunctului Dinu Patriciu. Cum comentați acest lucru?

Ce ar mai fi de comentat? Faptele vorbesc de la sine. Cred, însă, că, în momentul în care spui despre un om sau altul că este de toată isprava și îl recomanzi cetățenilor pentru ca aceștia din urmă să voteze, selecția ar trebui să fie una serioasă. Nu știu ce anume ce a determinat-o pe doamna Armand să îi aleagă, dar cred că, după dezvăluirile din presă, ar fi fost indicat să explice cetățenilor. Românii nu sunt proști, s-au săturat de declarații. Știți cum se spune: ”în față-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul”. A venit vremea să sancționeze la vot asemenea gesturi. Toți avem datoria – nu pentru noi, pentru copiii noștri – să mergem duminică, 27 septembrie 2020, să votăm. Eu îi îndemn să pună ștampila, cu încredere, pe PMP, poziția 2 pe buletinul de vot!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.