Egis, consultanță în agricultură. Cum se scurg banii europeni din România în buzunarele firmei lui Clotilde

Egis, consultanță în agricultură. Cum se scurg banii europeni din România în buzunarele firmei lui Clotilde

Egis, consultanță în agricultură. Cum se scurg banii europeni din România în buzunarele firmei lui Clotilde

by September 25, 2020 0 comments

Firma franceză de stat, Egis,  condusă ani de zile de Armand Clotilde a fost permanent conectată la banul public din România. După ce a lucrat ani de zile pe consultanță în domeniul construcțiilor, căpușând CNAIR, prin susținere la nivel înalt, compania de stat franceză și-a extins activitatea și a încheiat contracte pentru consiliere pe fonduri europene în alte zone de activitate: sănătate, agricultură.

Astfel, SC Egis România, controlată permanentă de Clotilde, chiar și când, cică, s-a retras din firmă, pe motiv de conflict de interese,  s-a abonat, la accesarea de fonduri europene, pe România,  obținând, pe bandă rulantă, bani comunitari pentru tot felul de programe, mai mult sau mai puțin eficiente pentru românul de rând. O politică perversă care funcționează de mulți ani și care înseamnă încasarea de către statul francez prin compania Egis, de fonduri europene consistente, pe lucrări efectuate în România.

Și, binențeles, că, pe baza unor înțelegeri la nivel înalt, (cu ajutorul neprecupețit al lui Clotilde), Egis câștigă, fără licitație, fără selecție de oferte, în fața firmelor românești, proiecte pe bani europeni, în derularea programelor de dezvoltare în România. O situație foarte periculoasă pentru țara noastră, care s-a lăsat penetrată financiar de un alt stat din UE, folosindu-se de un pion important inflitrat în  politica românească, cu putere de decizie. Din păcate, nicio autoritate competentă nu reacționează în niciun fel!

Un asemenea caz de căpușare a banului public este semnarea de către  Ministerul Agriculturii cu firma Egis,  în septembrie 2018 a șapte contracte, într-o singură zi,  care se derulează pe perioada 2017-2021 în derulare până anul viitor, privind ” consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative”, în sumă de 15,9 milioane de lei ( în jur de 3 milioane de euro). La toate contractele, Egis România a fost singurul ofertant.

Compania  EGIS Romania SA va implementa, până in 2021, proiectul “Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”. Inițiativa este finanțată din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală prin PNDR 2014-2020.

În cadrul proiectului, va fi oferită consultanță către 10.000 de producători agricoli cu scopul final al înființării a 350 de cooperative agricole, din care minim 8 grupuri de producători locali în toate regiunile de dezvoltare ale României.

Chiar nicio firmă românească nu s-a arătat interesată să-i învețe pe români să se asocieze? Doar francezii ( în speță statul francez) sunt în stare să ne arate ce înseamnă fermele agricole? Surse din interiorul Ministerului Agriculturii ne-au declarat că aceste contracte au fost cu dedicație și nicio societate de consultanță românească nu a îndrăznit să participe la licitație, știind că sunt pierzători din start.

O formă murdară de monopol instalat de firma de stat franceză, pe diferite domenii de activitate ( vezi consultanța pentru construcții de autostrăzi și drumuri județene), prin eliminarea companiilor românești de profil.

Dar SC Egis România, condusă direct sau indirect de Clotilde Armand este pusă pe căpătuială și pe jecmănirea statului român. Asta reiese din datele financiare pe 2019: cifră de afaceri, pe anul trecut, de 11.357.927 lei și pierderi de 1.927.113 lei. Nici taxe, nici impozite la statul român sau terțe persoane. Lucrează cu fonduri europene, pe pielea românului și nu-și plătește nici măcar  datoriile în statul în care funcționează.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<