”Mireasa” regimului Bădălău. Cum s-au scurs banii publici în buzunarele unor șmecheri locali din județul Giurgiu

”Mireasa” regimului Bădălău. Cum s-au scurs banii publici în buzunarele unor șmecheri locali din județul Giurgiu

”Mireasa” regimului Bădălău. Cum s-au scurs banii publici în buzunarele unor șmecheri locali din județul Giurgiu

by September 12, 2020 0 comments

Clanul Bădălău a intrat cu buldovezul în tot județul Giurgiu. O căpușă care a produs o adevărată hemoragie în banul public, în cam toate comunele giurgiuvene, mai ales prin PNDR. După ce am descoperit firma NGB a progeniturii lui Bădălău, executând lucrări pe partea de Nord-Vest a județului  (Ogrezeni, Malul Spart), fără contract public, dar pe banii județului, acum, aceeași societate am găsit-o în cealaltă parte a Giurgiului, la Vărăști, unde face șanțuri și podețe.  (Citește și AICI).

De această dată, potrivit surselor noastre, se pare, că SC NBG SRL a primit contractul prin încredințare directă, fără nicio licitație. De asemenea, lucrări pe bani mulți  sunt executate la Vărăști și de celebra firma SC Gecor SRL , societatea nașului de cununie al fiului lui Bădălău.

La Vărăști, peste tot, găsim pancarde cu ”lucrări executate de președintele Consiliului Județean Marian Mina”. Acolo unde sunt  SC NBG SRL și SC Gecor SRL, apare și afiș cu candidatul PSD, Marian Mina!

În comuna Vărăști este o adevărată poveste de corupție specifică județului Giurgiu. Potrivit unor surse locale, această localitate ar fi fost una dintre ”miresele” regimului Bădălău, unde s-au pompat bani ”fără număr” de la Consiliul Județean. Grație bunei prietenii dintre primarul Adrian Măhălean și șeful CJ comuna a beneficiat de sume consistente prin programul PNDR. Executantul și combinatorul acestor proiecte a fost însă, viceprimarul Bogdan Conu( zis Body).

De altfel, așa cum se spun sursele citate, doar vreo 8 comune au intrat în liga câștigătorilor pe mandatul lui Marian Mina (printre care,  Comana, Prundu, Vărăști, Mihăilești) restul localităților din Giurgiu,  fiind uitate de lume. Toate lucrările publice de la Vărăști s-au efectuat în sistem clientelar, rude, prieteni, colegi de partid. Totul local, nimeni din afară neavând șanse să pătrundă în această lume de tip mafiot.

Astfel, contracte pentru infrastructura comunei au încheiat firme precum Mat Complet Construct SRL, SC Free Services Construct SRL, SC Gecor  și nu în ultimul rând, SC NBG SRL. Prima firmă aparține unor țigani unguri din județul Mureș ( Nicolești), care s-au aciudat în zonă,  buni prieteni cu primarul inculpat din Valea Dragului , Marin Mototolea și cu vicele de la Vărăști, Body Conu. Această firmă, cu zero angajați, a  executat multe lucrări publice  de infrastructură, fără licitație, în Vărăști și Valea Dragului. ”Bulibașa” acestei firme este unul care își zice, pe FB, Tibi Maystru.

Mai toate proiectele lui SC Mat SRL ar fi fost  executate la negru, potrivit unor surse locale, cu zilieri din zonă, care, se pare că erau  plătiți, cu banul jos, maxim 200 lei/zi. Potrivit datelor financiare, în 2018, SC Mat Complet Construct SRL avea o cifră de afaceri de 916.886 lei, cu profit de doar 12.087 lei (sic!), dar fără niciun angajat. În 2019, cifra de afaceri creștea spectaculos la 6, 785 milioane lei, înregistrând o creștere de 226%, cu același număr de angajați: zero.

O altă firmă abonată la contracte fără licitație care lucrează de ceva ani în Vărăști, bine conectată la conducta de bani publici de la CJ, este SC Free Service Construct SRL, societatea controlată de viceprimarul Conu.

O firmă controlată din umbră de viceprimarul Conu, care a încercat să se ascundă în spatele unui personaj de casă, Marian Lilian Covacu,  tocmai pentru a putea executa, în liniște, proiecte publice, de infrastructură, pe raza comunei Vărăști și astfel să evite starea de conflict de interese în care s-ar fi aflat.

Societate a fost înființată, în 2017, pe numele lui Marian Lilian Covacu, cu sediul în București, an în care a și început să  ”câștige” pe bandă rulantă, contracte pe bani publici, veniți de la CJ, mai ales prin programul PNDL. Adică, o firmă înființată special pentru aceste contracte! Vicele, care se ocupa de constractele de infrastructură pe Vărăști, desemna firma câștigătoare, mai ales prin încredințare directă,  care, mai mereu era chiar aceea controlată, din umbră de el însuși, dar administrată de bunul său prieten.

Acoperirea necesară, pentru a evita conflictul de interese, s-a făcut tot în 2017, când Conu a ajuns viceprimar. Astfel, potrivit unui document intern, firma SC Body Trade SRL, administrată de tatăl său, Tudor Conu și-a cesionat activele către SC Free Service Construct SRL, societatea administrată de omul său de casă, Marian Covacu. Dar totuși, pare conflict de interese, chiar penal, în urma unei anchete a ANI!

De atunci, din 2017, toate lucrările executate la Vărăști sunt controlate de viceprimar, prin cele două firme,  Mat Complet Construct SRL și SC Free Services Construct SRL, administrate de intermediarii/oamenii de casă ai Primăriei PSD.  Binențeles, la ordin de la județ, sunt aranjate și contracte oferite firmelor lui Bădălău, SC NBG SRL și SC Gecor SRL.

Societatea SC Free Services Construct SRL a mers din bine în mai bine, în ultimii ani, cam întreaga cifră de afaceri fiind transformată în profit și acumulând în fiecare an datorii către stat și către terți.  În 2017 a avut un profit de 112.161 lei, la o cifră de afaceri de 118.103  cu zero angajați și datorii de 116.445 lei. În anul 2018, a înregistrat un profit de 262.717 lei, la o cifră de faceri de 345.491 lei, datorii de 118.103, cu doar un angajat. În 2019, cifra de aafceri a săltat la 1,444 milioane de lei, cu profit de 658.785 lei, dar și cu datorii de 130.111 lei. Acum,a  avut 3 angajați.

O schemă de îmbăgățire rapidă, pe banul public, demnă de un dosar penal la DNA. Un caz clasic de abuz de putere a regimului Bădălău din județul Giurgiu: abuz în serviciu, trafic de influență, nepotism, politizare a instituțiilor publice.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<