5 semne care îți arată că este timpul să-ți duci laptopul la reparat!

5 semne care îți arată că este timpul să-ți duci laptopul la reparat!

5 semne care îți arată că este timpul să-ți duci laptopul la reparat!

by October 8, 2020 0 comments

În special în contextul actual al pandemiei, laptopul a devenit, din ce în ce mai mult, un lucru de nelipsit din viața fiecăruia. Poate nici nu îți mai poți imagina cum ar arăta traiul fără el, căci o zi fără calculator se poate dovedi la fel de dăunătoare ca una în care îți sunt private alte necesități primare. De aceea, trebuie să te asiguri că se află într-o stare perfectă de funcționare și nu ai parte de surprize neplăcute la acest capitol.

Și laptopul, ca orice alt device inteligent, nu va înceta brusc din funcționare, fără a lăsa vreun indiciu legat de defecțiunile lui înainte. În majoritatea cazurilor ele apar, însă, tu, neștiind ce trebuie să ai în vedere, nu le observi sau pur și simplu nu le dai importanță. Așadar, te poți trezi într-o zi ca acesta refuză să se deschidă. De cele mai multe ori, toate acestea pot fi prevenite simplu, prin repararea laptopului într-un service profesionist.

Întrebarea firească care urmează este, însă, „Când trebuie să duc laptopul la reparat?”. Ei bine, pentru a afla răspunsul, citește mai multe în continuare!

Iată 5 semne că trebuie să-ți duci laptopul la reparat!

  1. Laptopul tău merge încet

Dacă ai observat că laptopul tău se încarcă din ce în ce mai greu, folderele se deschid după minute bune de așteptare, la fel și paginile web, atunci, în mod evident, ai o problemă. Dacă ai ignorat până acum acest lucru, ei bine este foarte posibil ca în curând device-ul tău să devină nefuncțional.

Problemele cu hard drive-ul sunt cauza cea mai comună pentru acest tip de problemă. Acesta poate fi schimbat extrem de ușor și rapid de către tehnicieni, dacă îți duci laptopul la reparat la timp. În acest caz, o întârziere prelungită poate duce la agravarea problemei, care poate necesita chiar și reprogramarea întregului sistem de operare.

  1. Primești mesaje cu „Hard Drive failure”

Aceste mesaje sunt extrem de importante și la fel de critice. Dacă ele îți apar pe ecranul laptopului, înseamnă că hard drive-ul tău va înceta în curând din funcționare. De aceea, imediat ce ai primit astfel de mesaje, trebuie să închizi device-ul și să îl duci la cel mai apropiat service. În caz contrar, ai putea pierde toată informația stocată pe dispozitiv.

  1. Laptopul tău se încălzește excesiv

Acordă mereu atenție supraîncălzirii laptopului tău, pentru că acesta este un indicator bun al duratei lui de viață. Cu cât acesta „îmbătrânește” mai mult, cu atât se va încălzi mai tare. De obicei, acest semn este însoțit și de un zgomot strident al dispozitivului, de carcasa încinsă sau de închideri automate ale acestuia.

Și această problemă poate fi, însă, rezolvată rapid, dacă duci laptopul la un service profesionist de cum ai început să observi aceste semne.

  1. Îți apare un ecran albastru

Dacă ai folosit de mult timp un calculator, poate ești familiar cu „Ecranul Albastru al Morții” (BSoD) care apărea atunci când acesta nu se închidea cum trebuie. Chiar dacă acum device-urile au evoluat și și-au îmbunătățit performanța, ecranul albastru poate încă să apară și de fiecare dată indică o problemă gravă a sistemului de operare. De aceea, cel mai indicat este să apelezi la profesioniști pentru depistarea acesteia.

  1. PC-ul începe să se comporte ciudat

Dacă începi să primești mesaje pe ecranul calculatorului, este indicat să îți restartezi laptopul. Dacă vezi că device-ul s-a blocat când încerci să faci asta, menține apăsat butonul de start pentru o închidere forțată. După ce acesta a pornit din nou, dacă mesajele continuă să apară sau se blochează în continuare, atunci poate fi un semnalment că problema este mai gravă decât pare. Recomandarea, ca de fiecare dată, este să programezi cât mai urgent o vizită la un service profesionist pentru a scăpa de toate aceste probleme.

Iată, așadar, ce semne îți indică faptul că laptopul tău se confruntă cu probleme grave și trebuie dus la reparat cât mai curând. Dacă ești atent și nu le ignori, te vei putea bucura pentru mult timp de device-ul tău într-o stare de perfectă funcționare!

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<