Marcelo Bielsa – un antrenor de fotbal unic

Marcelo Bielsa – un antrenor de fotbal unic

Marcelo Bielsa – un antrenor de fotbal unic

by December 10, 2020 0 comments

Marcelo Bielsa a condus Leeds United înapoi în Premiere League, motiv pentru care devine interesant să aruncăm o privire asupra stilului său unic de a antrena. Acesta a influenţat mulţi antrenori din întreaga lume, precum Pep Guardiola, Mauricio Pechettino sau Gerardi Martino şi devine un subiect interesant pentru toţi cei interesaţi de pariuri sportive.

Stilul lui Marcelo Bielsa

Cheia tacticii lui Bielsa este o combinaţie între mişcare, rotaţii şi joc rapid combinat. Jucătorii trebuie să muncească din greu pentru a trimite mingea către jucătorul liber şi pentru a crea culoare de trecere libere pentru înaintare. Atunci când Bielsa nu a avut la dispoziţie fundaşi cu un nivel tehnic ridicat, el s-a folosit de mijlocaşii în apărare. În acest mod s-a asigurat că echipa sa este pe deplin capabilă să joace din spate, presând adversarul.

Tactica lui a influenţat fotbalul, jucătorii şi antrenorii

Tactica unică a lui Marcelo Bielsa şi stilul său atractiv de joc au influenţat fotbalul, aducându-i multe succese. Acesta a învăţat şi influenţat jucătorii şi antrenorii cu care a lucrat sau nu şi care au implementat elementele stilului sau în formarea propriilor echipe, precum: Mauricio Pochettino (Espanyol, Southampton și Tottenham Hotspur), Jorge Sampaoli (Chile și Sevilla), Pep Guardiola (Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City) şi Gerardo Martino (Barcelona și Argentina).

Marcelo Bielsa – veşnicul student al fotbalului

Marcelo Bilesa este cunoscut pentru faptul că analizează ore în şir de jocuri pentru a descifra şi concepe tactici noi de joc. Se spune că nu are egal în ceea ce priveşte cunoştintele sale tactice, fiind un veşnic progresist. El consideră ca fotbalul se schimbă mereu, iar tactica şi stilul de joc pot fi întotdeauna îmbunătăţite.

Un antrenor care lucrează în particular cu fiecare jucător

Marcelor Bielsa creează videoclipuri pentru jucători şi are discuţii îndelungate cu fiecare dintre ei pentru a le explica rolurile şi responsabilităţile pe care le au în diverse strategii de joc. Pentru construirea jocului, Bielsa se concentrează pe crearea de spaţiu, izolarea oponenţilor şi sincronizarea mişcărilor jucătorilor. Această strategie este apoi aplicată la antrenamente, fiecare combinaţie şi schema lucrându-se în mod repetat.

Fiecare pas şi mişcare sunt coregrafiate în detaliu şi exersate din nou şi din nou, până la perfecţiune. Acesta este motivul pentru care, atunci când urmăreşti echipele, se observă tiparele şi metoda actualizată.

Filozofia lui Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa este renumit pentru filozofia sa de joc care se bazează pe construirea din spate, chiar şi atunci când jocul este împotriva unei echipe care forţează anumite zone din teren. Pentru ca o echipă să aibă succes prin construirea jocului de la portar, este nevoie de fundaşi abili. În momentul în care Bielsa nu a dispus de fundaşi cu un nivel tehnic ridicat, el s-a folosit de mijlocaşi în apărare. Astfel s-a asigurat că echipa sa este pe deplin capabilă să joace din spate sub presiune.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.