Din gafele DNA. Fostul deputat PDL, Ioan Oltean, a scăpat basma curată

Din gafele DNA. Fostul deputat PDL, Ioan Oltean, a scăpat basma curată

Din gafele DNA. Fostul deputat PDL, Ioan Oltean, a scăpat basma curată

by January 7, 2021 0 comments

Fostul deputat PDL de Bistrița, Ioan Oltean, a scăpat de ultima acuzație adusă de procurorii anticorupție, după ce anchetatorii au decis să închidă dosarul penal printr-o ordonanță de clasare, scrie evz.ro.

Acuzațiile au fost anchetate de DNA, iar la vremea respectivă au făcut mare vâlvă. Se vorbea despre o mită de 600.000 de euro, o celebră pungă cu bani, pe care deputatul ar fi primit-o ca mită într-o biserică. Intriga DNA avea toate ingredientele și a prins foarte bine la opinia publică, care l-a înfierat pe Oltean, care a spus tot timpul că este nevinovat.

Între timp, în 2017, DNA l-a trimis pe Oltean în judecată, dar judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să retrimită acest dosar pe masa procurorilor pentru refacerea cercetărilor. Acum, DNA a clasat și ultimele acuzații aduse lui Oltean, care se referă la abuz în serviciu și obținerea de foloase necuvenite , recunoscând astfel că totul a fost un mare bluf.

„Nu mi-am făcut însă niciun fel de socoteală în privința această, însă rămâne să analizez compatibilitatea mea cu politica. Nu știu în ce măsură și dacă mă mai pot alătura echipei de astăzi a partidului și dacă mă pot adapta și răspunde politicii de astăzi. Deocamdată nu mă bucur că în sfârșit am scăpat, după cinci ani de batjocură”, a declarat Oltean, citat de Gazeta de Cluj.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<