Legea pentru unii, mumă, pentru alții ciumă. Cum sunt protejați patronii de restaurant din preajma PNL Sibiu

Legea pentru unii, mumă, pentru alții ciumă. Cum sunt protejați patronii de restaurant din preajma PNL Sibiu

Legea pentru unii, mumă, pentru alții ciumă. Cum sunt protejați patronii de restaurant din preajma PNL Sibiu

by January 26, 2021 0 comments

În patria lui Iohannis, legea este relativă pentru oamenii de partid, loiali guvernării locale. În timp ce industria Horeca, răsuflă din greu, din motiv de pandemie, unii șmecheri, patroni de restaurant, se descurcă binișor, pentru că sunt protejați politic. Chefurile se țin lanț, ba o petrecere de revelion, ba un botez, ba o întâlnire cu prietenii. Asta, în timp ce polițiștii mimează aplicarea de sancțiuni. Unii primesc amenzi de zeci de mii de lei, iar prietenii PNL, doar avertisment.

Acest lucru se întâmplă în județul Sibiu, la Slimnic. Un patron local de restaurant o tot ține în chefuri de la Revelion încoace, iar veniturile sale s-au rotunjit binișor, în plină restricție de funcționare a restaurantelor. Pe numele lui, Nicușor Țeposu este un afacerist din zona de influență a PNL, care, se află mereu la masa bucatelor din Consiliul Județean, când se organizează câte un festival în localitățile sibiene, pe bani publici.

Jurnaliștii de la Sibiu independent au relatat ieri că ” o petrecere cu aproximativ 35 de participanți s-a desfășurat în această seară (n.r. 24.01.2021),  la Slimnic, în localul La Moșie. Polițiștii sibieni au ajuns la ușa localului  însă petrecerea nu a fost oprită, participanții fiind lăsați în continuare în interior.

Odată ajunși la fața locului, polițiștii sibieni au vorbit cu personalul localului mai bine de o oră, cerându-le explicații și mai multe acte. Curios este faptul că deși petrecerea se desfășura în ilegalitate, oamenii nu au fost evacuați din local, mulți alegând să fumeze afară, revenind ulterior la mese și consumând în continuare mâncare și băutură pe “mute”, muzica fiind oprită.

Surse din IPJ au declarat pentru Sibiu Independent faptul că aproximativ 25 de persoane urmează să fie sancționate.

În județul Sibiu sunt mii de restaurante și localuri mici care respectă restricțiile impuse pe perioada epidemiei COVID, având de suferit financiar iar alte localuri pur și simplu încalcă repetat legea, fără frica amenzilor.

Conform mai multor fotografii și sesiuni video live, postate recent chiar pe profilul de Facebook al restaurantului , Slimnicul se pare că a ajuns comuna chefurilor cu “dar” de la Poliție.

Tot conform postărilor Facebook, în restaurantul “La Moșie” au fost organizate botezuri ieri și astăzi, ba mai mult există foto – video cu o petrecere de revelion.

În același timp, polițiștii sibieni au amendat ieri 12 persoane care participau la o petrecere privată tot la Slimnic, într-o altă locație,  suma totală a amenzilor fiind de 17.000 de lei.

“12 sancțiuni în valoare de 17.000 de lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Acestea au fost depistate de către polițiști într-un imobil din Slimnic, participând la un eveniment (petrecere) privată. “ a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu.

Legat de petrecerea de la Slimnic de ieri seară, Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU a declarat pentru Sibiu Independent: “Este vorba despre 30 de sancțiuni cu avertisment pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.”

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<