Președintele Iohannis: Din data de 8 februarie se redeschid școlile

Președintele Iohannis: Din data de 8 februarie se redeschid școlile

Președintele Iohannis: Din data de 8 februarie se redeschid școlile

by January 14, 2021 0 comments

Președintele Klaus Iohannis, a declarat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției a constat în deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale și copiii la grădiniță. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online. Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.