Regimul de tristă amintire agonizează. Scandal în stradă împotriva demiterii cumnatei lui Bădălău

Regimul de tristă amintire agonizează. Scandal în stradă împotriva demiterii cumnatei lui Bădălău

Regimul de tristă amintire agonizează. Scandal în stradă împotriva demiterii cumnatei lui Bădălău

by January 13, 2021 0 comments

Clanul Bădălău a bântuit județul Giurgiu, ani de zile. Sărăcia giurgiuvenilor a fost sinonimă cu corupția și interesele de grup al acestei ”famigli”. Mai toate instituțiile publice au fost controlate de gașca baronului Bădălău, care și-a intins tentaculele până în ultimul  cotlon al județului. Contractele pe ”dezvoltare” au fost clădite după chipul și asemnănarea clientelei politice.

Acum, după ce a căzut regimul Bădălău,  profitorii vremurilor trecute se dau victime ale noii guvernări și au ieșit în stradă să protesteze. Dar folosesc aceleași metode: presiuni, șantaje, amenințări.

Un mare scandal a izbucnit,  la sfârșitul săptămânii trecute, după ce cumnata lui Bădălău, Raluca Geantă a fost schimbată din funcția de director al școlii din localitatea Malu Spart, care aparține de Bolintin Vale. După 8 ani de zile, deși mandatul ei era pe 4 ani.   În locul ei a fost numită de Inspectoratul Școlar Giurgiu,  Mirela Jurubiță, o profesoară calificată, specialistă în 3 domenii din educație.

Mulți membrii PSD din Bolintin Vale au protestat în fața școlii, iar părinții copiilor au fost nevoiți să se alăture acestora, după ce i-ar fi amenințat că odraslele lor vor avea de pătimit dacă nu o vor susține pe directoarea demisă. La această acțiune ilegală au participat viceprimarul PSD de la primăria Bolintin Vale, Leontin Zamfir și consilierul județean PSD, Daniel Lazăr, care demonstrează tocmai  implicarea politică în actul școlar. Altfel spus, numirea doamnei Geantă, sora soției lui Niculae Bădălău,  la conducerea școlii din Malul Spart a fost una evident politică, iar protestul demiterii acesteia are tot coloratură politică. Un exemplu clar de politizare a educației în Giurgiu, sub regimul Bădălău.

De asemenea, interesant este că tocmai cei care apăreau, în trecut,  în poze cu copiii, folosindu-se de imaginea lor pentru a face propagandă PSD-ului, acum apar în fotografia nemulțumiților care protestează împotriva demiterii din funcție a cumnatei lui Bădălău.

Dar pentru a da ”acoperire” acestei manifestări politice, la acest protest au fost aduși mai mulți săteni care, cică,  ar  reprezenta interesele părinților.

Mai mult, cazul profesorului de sport, Pintilie Adrian Gabriel, arată politizarea educației la școala din Malul Spart. Acesta a fost sancționat disciplinar pentru că și-a asumat candidatura la Primăria Bolitin Vale, contra candidatului PSD.  Dar, abuzul conducerii asigurate de Raluca Geantă a fost anulat în instanță, școala fiind obligată să-i plătească cheltuielile de judecată în valoare de 1600 de lei.

Poliția a aplicat sanțiuni


  „Politistii Politiei Orasului Bolintin Vale au constatat ca in localitatea Malu Spart, din orasul Bolintin Vale, aproximativ 25 de persoane, cadre didactice si parinti ai elevilor din cadrul Scolii Gimnaziale Malu Spart, organizati in grupuri de patru – cinci persoane, se aflau in fata unitatii de invatamant. Acestia isi exprimau sustinerea fata de fostul director al unitatii de invatamant, caruia i-a expirat contractul managerial, acesta fiind si motivul pentru care persoanele s-au prezentat la sediul scolii”, a anuntat IPJ Giurgiu.

Doua echipaje de politie si un echipaj de jandarmi au intervenit la fata locului, iar cinci dintre participanti, care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020, a fost amendati conventional. „Verificarile vor fi continuate, in vederea identificarii tuturor participantilor la evenimentul in cauza si luarea masurilor legale care se impun”, au precizat polițiștii.

Cumnata lui Bădălău se apără

Geantă a publicat un mesaj de pagina de Facebook a școlii în care a susținut că a fost schimbată pentru că nu e membră PNL.

„Nu sunt membră PNL și sunt cumnata cuiva anume.( n.r. Niculae Bădălău). Nu contează realizarile, nu contează că în mandatul meu am finalizat lucrările la școala nouă începută din anul 2009. Nu contează că s-a construit un teren de sport dotat cu toate utilitățile. Nu contează existența cabinetului TIC, construcție grupuri sanitare, dotare cu laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, mobilier de cea mai bună calitate, etc. Nu contează că în această perioadă am avut copii cu rezultate deosebite admiși la licee de top: Sf. Sava, Lazăr, Elena Cuza, Șincai, Kirițescu. Nu contează disciplina și seriozitatea de care dau dovada copiii noștri, ambientul școlii, munca depusă. Nu conteaza nimic din aceste performanțe! Contează că nu sunt înregimentată politic, că nu am mers în campanie electorală cu nicio formațiune politică și mai ales cu PNL-ul”, a scris Geantă.

Organizația PNL Bolintin Vale a negat acuzațiile cumnatei lui Bădălău.

„Am constatat cu indignare încercările conducerii Școlii Gimnaziale Malu-Spart de manipulare a opiniei publice, folosind canale mass-media și părinți din localitate. Pentru ca o numire de director pare să se transforme în razboi politic, avem următoarele precizări: Mandatul actualei conduceri a școlii a expirat la finalul acestei săptămâni, aceasta este o informație publică.Numirea noului director intră exclusiv în atribuțiile Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. Avem toată încrederea că va fi nominalizat un bun profesionist.

Niciun membru al PNL Bolintin Vale nu va prelua funcția de Director al Școlii Gimnaziale Malu-Spart. Mai mult decât atât, avem convingerea că, indiferent de opțiunile politice ale oricărui cadru didactic sau director, școala trebuie să ramână un templu al obiectivismului, un loc în care se derulează doar activități educative. Faptul că sunt numiți noi directori, că se oferă șansa altor cadre didactice de a conduce unități de învățământ, nu ar trebui sa fie subiect de scandal politic.

Insă, nu este deloc surprinzător, ținând cont de faptul că doamna director a depășit în mod repetat, cadrul etic al funcției sale, de-a lungul mandatelor la conducerea școlii din Malu Spart, fiind un agitator politic înflăcărat al PSD. Am primit, de mai multe ori, informații de la părinți amenințați și șantajați pentru a sprijini PSD. Nu ar fi exclus că și o parte dintre părinți care au fost astăzi la asa-zisul protest să fi fost chiar intimidați sau forțați să facă acest gest. Este genul de politică a pumnului în gura marca PSD – Bădălău.

Pentru informarea corecta a opiniei publice, vă mai aducem la cunoștință două detalii care completează peisajul de ansamblu: doamna director a acestei școli este fost consilier PSD și chiar cumnata baronului roșu Bădălău. Mai mult, printre persoanele care au ieșit public să o susțină au fost viceprimarul PSD și un consilier județean PSD.

În mod evident, se încearcă o presiune publică, tipică acestui partid toxic, care are ca scop schimbarea deciziei inspectoratului sau intimidarea persoanelor implicate în proces. Bătălia politică este doar în scenariul lor și sunt singurii disperați de aceasta luptă pentru putere. Ii propunem doamnei director să nu mai menționeze numele PNL și să utilizeze timpul dedicat acestor conspirații și presiuni mult mai util, respectiv pentru pregatirea temeinică a concursului ce va fi organizat de Ministerul Educatiei, pentru această poziție pe care și-o dorește cu atât patos”, au menționat liberalii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.