Țara a luat iar foc! Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci morți

Țara a luat iar foc! Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci morți

Țara a luat iar foc! Incendiu de proporții la Spitalul Matei Balș. Cinci morți

by January 29, 2021 0 comments

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe masă de oxigen.

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu are informații că în clădirea de la Institutul Matei Balș cuprinsă de incendiu ar fi existat “alte surse de încălzire decât cele firești”. El a mai afirmat că spitalul nu a dus lipsă de finanțare și a avut un management stabil.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că ”asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări”.

”Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”, a transmis ea, pe Facebook.

Trei pacienți cu forme medii COVID-19 au fost transferați la Spitalul CF Witting / O pacientă în stare gravă, la Spitalul Militar

“Un lucru este cert – de această dată, reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”, a transmis premierul Florin Cîțu, după incendiul de la Institutul Matei Balș, în care și-au pierdut viața 4 pacienți.

A patra victimă a incendiului de la Institutul Matei Balș este o femeie de 80 de ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafața corporală. Este pacientul pentru care echipele medicale ajunse la fața locului au încercat fără succes manevre de resuscitare. Celelalte trei victime au murit carbonizate, iar până la acest moment autoritățile nu au furnizat informații despre acestea.

Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul “Matei Balş” în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală, în urma căruia 4 pacienţi au decedat, au confirmat pentru surse guvernamentale citate de Agerpres.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.