Au început iar cu promisiunile: pensiile speciale vor fi eliminate

Au început iar cu promisiunile: pensiile speciale vor fi eliminate

Au început iar cu promisiunile: pensiile speciale vor fi eliminate

by February 1, 2021 0 comments

Odată cu începutul noii sesiuni parlamentare, liderii coaliție de guvernare se întrec, din nou, în promisiuni despre eliminarea pensiilor speciale. Însă, punctele de vedere ale PNL, USR PLUS și UDMR în privința eliminării pensiilor par diferite, potrivit digi24.ro.

Liberalii susțin eliminarea, pentru început, a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Acest lucru poate fi făcut relativ simplu, prin modificarea Statutului senatorilor și deputaților. Ulterior, spune președintele PNL, Ludovic Orban, odată cu o nouă lege a pensiilor, vor fi eliminate și restul pensiilor speciale.

„Am discutat doar despre statutul deputaților și senatorilor pentru a desființa aceste pensii speciale ale parlamentarilor. Odată cu îmbunătățirea legislație în domeniul pensiilor vom viza și reglementările privitoare la pensiile speciale.”, a declarat Orban, după ședința conducerii PNL.

Președintele PNL a evitat un răspuns, întrebat fiind dacă există un acord în coaliție și pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor. Indemnizația pentru limita de vârstă a aleșilor locali a fost amânată de Guvern.

Luni dimineață și copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a scris despre eliminarea pensiilor speciale. Cioloș a scris un mesaj pe Facebook, în care prezenta prioritățile Alianței în noua sesiune parlamentară.

Printre priorități se numără și „un calendar clar cu urgentarea eliminării pensiilor speciale pentru demnitari și pentru categoriile la care nu se justifică această excepție de la contributivitate”.

Întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, președintele UDMR Kelemen Hunor a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă. „Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Liderul UDMR susține eliminarea tuturor pensiilor speciale. „Altă variantă nu pot să susțin”, a spus acesta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.