Fără penali în funcții publice, o glumă proastă. Prietenul ministrului de Interne, condamnat penal, șef peste Apele Române Someș-Tisa

Fără penali în funcții publice, o glumă proastă. Prietenul ministrului de Interne, condamnat penal, șef peste Apele Române Someș-Tisa

Fără penali în funcții publice, o glumă proastă. Prietenul ministrului de Interne, condamnat penal, șef peste Apele Române Someș-Tisa

by February 18, 2021 0 comments

”Fără penali în funcții publice” nu a fost decât o lozincă de campanie pentru prostit electoratul.  După ce s-au văzut cu sacii, liberalii au făcut ce au vrut: promovarea clietelei în poziții cheie, pe bani multi, din bugetul public. Direcția Apele Române și sucursale sale au devenit  locul de refugiu pentru scursurile partidului.

Așa se întâmplă și la Sălaj, fieful ministrului de Interne, Lucian Bode. Fostul primar din Șimleul Silvaniei, Septimiu Pușcaș, prietenul lui Bode, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost parașutat, pe linie de partid, într-o funcție creată special pentru el: administrator public la Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș Tisa (ADI-Someș-Tisa). Menționăm faptul că Țurcaș este și cuscrul șefului DNA, Crin Bologa.

Presa locală scrie că ”Septimiu Țurcaș, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, s-a ales prin girul lui Dinu Iancu Sălăjanu, Ionel Ciunt și a primarilor de la Gilău și Huedin cu postul de administrator public la Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș Tisa (ADI Someș-Tisa). Postul este nou înființat și cu dedicație pentru Septimiu Țurcaș”. ( salajulliber.ro)

”Septimiu Țurcaș și-a pierdut funcția de primar în Șimleu Silvaniei după condamnarea ce a venit chiar înaintea alegerilor parlamentare din decembrie anul trecut. Primarul orașului Șimleu Silvaniei, cunoscut drept un greu al PDL și PNL a fost condamnat pentru abuz în serviciu la trei ani de închisoare cu suspendare și cu interzicerea dreptului de a dobândi o funcție publică.

Două luni au croșetat mai marii partidului o modalitate prin care Septimiu Țurcaș poate primi un post „călduț”, care să nu fie în contradictoriu cu decizia instanței, devenită definitivă. Unul dintre motivele pentru care lui Septimiu Țurcaș trebuia să i se ofere un post călduț a fost acela că „a fost liderul PDL și apoi PNL care l-a făcut pe Bode deptuat și care a tras partidul, fiind cel mai puternic sprijin al lui Bode”, după cum ne mărturisesc tocmai colegii celor doi din PNL Sălaj, mai scrie presa locală.

În același timp ”Cei 122 de asociați din acest ADI, respectiv 57 de primari din Sălaj și restul din județul Cluj au trebuit să-și dea votul  în cadrul Adunării Generale a Asociațiilor pentru  angajarea lui Septimiu Țurcaș.

Mai mulți primari au mărturisit că nici nu au știut ce trebuie să voteze la această AGA. Asta deoarece nicăieri în convocator nu a fost specificat numele lui Septimiu Țurcaș, ci doar o portiță legislativă prin care se înființează funcția de administrator public.

De altfel, primarii din Sălaj au anunțat că nu sunt prea încântați de această decizie, din punct de vedere moral în primul rând”.

Astfel, ”cheia problemei a fost găsită la începutul lunii februarie după lungi consultări cu juriști și specialiști în drept civil și penal. Pentru Septimiu Țurcaș se putea înființa un post de administrator public în Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș Tisa (ADI Someș-Tisa). Această funcție nu a existat niciodată în Asociație, dar conform noilor prevederi în vigoare, aceasta poate fi acum înființată. Ba mai mult, conform specialiștilor în drept, această funcție este peste cea de director executiv, pe care o deține un fost liberal – Vasile Dărăban.

Cei din conducerea Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa (ADI Someș-Tisa) susțin că în cadrul asociației s-a înființat astăzi un post nou, de adminsitrator public, cu dedicație pentru Septimiu Țurcaș, primarul condamant din Șimleu Silvaniei.

Astfel, Vasile Dărăban, directorul executiv al asociației a declarat public că pentru Septimiu Țurcaș s-a înființat un post nou, cu dedicație, și anume, acela de administrator public al asociației”.

În același timp ”liberalii  sălăjeni au luat exemplu de la nivel național și nu ratează nicio oportunitate de a-și plasa clientela politică în posturi de conducere. După numirile de directori și directori adjuncți la unitățile de învățământ, PNL-iștii au populat Compania de Apă Sălaj, lucru confirmat de ultima numire în poziția de director tehnic a liberalului Mihai Crișan, consilier local și baiatul Danei Crișan, consilier județean și membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate, numită, la rândul ei, director al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare”.

Totodată, Monitorul de Sălaj scrie că ” surse credibile din spectrul politic sălăjean ne-au transmis că lideralii pregătesc să-l aducă „acasă” pe un post călduț la Consiliul Județean Sălaj pe fostul primar al Zalăului, Radu Căpâlnașiu, actual prim-vicepreședinte PNL Sălaj, după ce i-a luat locul în partid fostului primar din Șimleu, Septimiu Țurcaș, care a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție. (n.r. amintim că Radu Căpâlnășiu are dosar penal pentru fapte de corupție).

Aceleași surse spun că liberalii pregătesc să-l numească pe Radu Călâlnașiu administrator public al județului, funcție din cadrul Consiliului Județean Sălaj, instituție condusă de PNL care deține președinția și un vicepreședinte, dar și UDMR care are un vicepreședinte.

Imediat după ce a pierdut Primăria Zalău, Radu Căpâlnașiu s-a angajat la Compania de Apă Cluj ca și inginer.

Sursele noastre spun că PNL are în discuție două nume pentru ocuparea funcției de administrator public al județului. Dacă se concretizează această mutare, ar însemna că liberalii pregătesc să-l readucă în prim-planul politicii sălăjene pe fostul primar al Zalăului, Radu Căpâlnașiu – omul care după 12 ani în care a condus Municipiul Zalău a fost bătut de social-democratul Ionel Ciunt la alegerile din 2016”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.