Libertatea de exprimare este inviolabilă!? Prima condamnare pentru negarea Holocaustului

Libertatea de exprimare este inviolabilă!? Prima condamnare pentru negarea Holocaustului

Libertatea de exprimare este inviolabilă!? Prima condamnare pentru negarea Holocaustului

by February 4, 2021 0 comments

Fostul ofițer SRI Vasile Zărnescu a fost condamnat joi, de judecătoria sectorului 3, la un an și o lună de închisoare cu amânarea pedepsei si termen de supraveghere doi ani, pentru săvârșirea infracțiunii de negare a holocaustului. Sentința este o premieră în România.

În soluția instanței sunt invocate mai multe articole semnate de Zărnescu, pe site-ul altermedia.info, cu titlurile „Falsitatea noţiunii de holocaustolog”, „Înşelătoria secolului XX”), dar și pentru cartea „Sabin Orcan suporter”, publicată la editura Tempus Bucureşti și expusă spre vânzare la librăria Eminescu din Bucureşti.

Potrivit RFI, Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informații, a publicat în 2016 cartea ”Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de ‘bani de holocaust’ ”. Lansarea cărții, care fusese programată pe 8 aprilie 2016 la Librăria Mihai Eminescu, a fost contramandată.

Muraru: Un mesaj foarte puternic al justiției

„Prima condamnare în România pentru negarea Holocaustului este un mesaj foarte puternic al justiției, un îndemn ferm la respectarea legii, este o probă pe care justiția o trece, în sfârșit, după ce numeroase astfel de cazuri, investigate de parchete, s-au finalizat fără rezultat. Este, în același timp, un semnal de alarmă important către instituțiile statului, că fenomenul antisemitismului este prezent și că acesta trebuie combătut cu fermitate, cu toate instrumentele instituționale existente”, a declarat Alexandru Muraru reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și a Xenofobie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.