O palmă pe obrazul DNA. Fost șef al PSD Satu Mare, achitat definitiv pentru o faptă penală care nu există

O palmă pe obrazul DNA. Fost șef al PSD Satu Mare, achitat definitiv pentru o faptă penală care nu există

O palmă pe obrazul DNA. Fost șef al PSD Satu Mare, achitat definitiv pentru o faptă penală care nu există

by March 30, 2021 0 comments

Curtea de Apel Oradea a admis, marți, apelul declarat de Mircea Govor și a decis să-l achite pe acesta pentru singura acuzație de șantaj pentru care fusese condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare, potrivit bihorjust.ro. Amintim faptul că Govor a stat luni bune în arest preventiv pentru o faptă care nu există.

Instanța a desființat sentința Tribunalului Satu Mare prin care Govor a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru unul dintre cele trei capete de acuzare și l-a achitat pe acesta în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală – fapta nu este prevăzută de legea penală.

Instanța de apel a înlăturat și dispoziția de confiscare specială de la Mircea Govor a sumei de 124.800 de lei și a ridicat sechestrul asigurator asupra unor bunuri deținute de acesta.

În dosar au fost audiați Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Mircea Govor a fost arestat preventiv în perioada 23 decembrie 2015 – 22 ianuarie 2016 în urma unor percheziţii, el fiind preşedinte al filialei judeţene a PSD la acea vreme. Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Govor, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale, ar fi şantajat un avocat, un primar de comună şi un fost şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.