Ai o afacere online? Iată 4 amenințări de securitate cibernetică de care să ții cont în 2021!

Ai o afacere online? Iată 4 amenințări de securitate cibernetică de care să ții cont în 2021!

Ai o afacere online? Iată 4 amenințări de securitate cibernetică de care să ții cont în 2021!

by April 9, 2021 0 comments

Internetul este ideal pentru afaceri, mai ales datorită faptului că este un mediu în care poți obține clienți mult mai ușor. Problema este, însă, că internetul poate atrage și infractorii cibernetici, care sunt capabili să sustragă informații care ar putea dăuna afacerii tale. Acest lucru poate fi înfricoșător, mai ales dacă nu ești sigur/ă despre ce înseamnă exact securitatea online! Găsește răspunsurile de care ai nevoie în acest articol!

Atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani, ducând la o creștere explozivă a criminalității informatice. Potrivit statisticilor, doar în 2020 au fost înregistrate 1001 de cazuri numai în SUA, iar pe parcursul aceluiași an, peste 150 de milioane de persoane au fost afectate de expunerea la date – adică revelarea accidentală a informațiilor personale din cauza securității neadecvate. Din fericire, însă, există o soluție ușor de implementat și la îndemână! Așadar, pentru siguranța cibernetică a afacerii tale, experții recomandă să optezi pentru un certificat SSL, precum cel din oferta THC.ro, și astfel vei avea parte de suport tehnic non-stop și trafic necontorizat, dar și de garanția banilor înapoi!

Citește în continuare care sunt amenințările cibernetice de anul acesta și ce poți face pentru a-ți proteja website-ul!

  • Atacurile de tip drive-by

Atacurile drive-by sunt unele dintre cele mai răspândite tipuri de fraude online. Prin aceste atacuri, hackerii introduc script-uri rău intenționate în mai multe site-uri și ajung să obțină acces la toate documentele confidențiale ale utilizatorilor care vizitează platforma web respectivă. Drept urmare, întregul sistem este corupt și toate informațiile sunt accesate de hacker. Pentru prevenirea acestor infracțiuni, ideal ar fi să instalezi un software pentru controlul conținutului, special conceput pentru a restricționa site-urile vizitate de utilizator. De asemenea, pot fi instalate și pe partea de rețea, de către o companie de IT, pentru a restricționa accesul mai multor utilizatori simultan.

  • Atacul de tip ransomware

Dintre toate tipurile de fraude cibernetice, ransomware-ul este unul dintre cele mai riscante, deoarece pot fi puse în joc informații confidențiale sau extrem de sensibile. Într-un atac de acest gen, utilizatorul trebuie să plătească o răscumpărare în termenul dat de infractori, în schimbul informațiilor sustrase. Cu toate acestea, cazuri cunoscute din trecut arată că nu există nicio garanție că plata răscumpărării ar asigura recuperarea documentelor.

  • Tunelarea DNS

Tunelarea DNS este unul dintre cele mai periculoase genuri de atacuri cibernetice, prin care hackerii piratează sistemele digitale și apoi trec la colectarea ilegală a datelor. Mai mult, informațiile victimelor pot fi fabricate, acțiune ce poate deteriora sistemul digital al victimei pentru totdeauna, din cauza virusului inserat. Infracțiunea de tunelare poate fi evitată dacă apelezi la expertiza unei firme de IT specializată pe securitatea online.

  • Securitatea parolelor

Acest tip de atac cibernetic le permite hackerilor să fraudeze diferite conturi ale victimelor prin piratarea profilurilor și parolelor, ceea ce le oferă acces în mod ilegal la toate informațiile victimei. Pentru a evita astfel de infracțiuni, recomandat este să alegi un serviciu de hosting securizat și să îți setezi un Firewall, care criptează și intermediază traficul online.

Cum îți poți proteja website-ul de atacuri cibernetice în 2021? Există multe soluții prin care poți asigura protecția online a afacerii tale, însă cea mai importantă dintre toate este expertiza în securitate cibernetică. Adevărul este că, deși internetul aduce cu sine multe beneficii, este și un mediu care atrage tot mai mulți infractori. Așadar, alegerea unui certificat SSL, care garantează siguranța cibernetică, este esențială!

Sursa foto Shutterstock.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.