Ridicat pe umerii și banii femeilor. Deputatul Radu Cristescu vrea șefia PSD Satu Mare

Ridicat pe umerii și banii femeilor. Deputatul Radu Cristescu vrea șefia PSD Satu Mare

Ridicat pe umerii și banii femeilor. Deputatul Radu Cristescu vrea șefia PSD Satu Mare

by April 7, 2021 0 comments

Deputatul PSD, Radu Cristescu, se zbate să câștige președinția PSD Satu Mare. Alegeri pentru noua conducere a filialei PSD urmează să aibe loc în săptămânile viitoare. La acest sfârțit de săptămână, Marcel Ceolacu va face o vizită la Satu Mare pentru a lua pulsul organizației.

Scandalul a pornit după ce fostul lider al organizației, Mircea Govor, a fost achitat definitiv într-un dosar DNA, instrumentat politic, acum câțiva ani, de procurori direct interesați să-l elimine pe acesta din viața politică. De altfel, procurorii DNA din Satu Mare au acum, dosare penale, pentru fabricarea de probe în diverse dosare penale.

Radu Cristescu este un politician fantomă, produs în încrengăturile politice ale lui Traian Băsescu, fără o carieră profesională, fără studii superioare, cunoscut, în anii 2000, ca acționând în lumea interlopă din Satu Mare. După ce ar fi țepuit unii parteneri de afaceri, el a fost nevoit să pleca din județ, refugiindu-se la Iași, unde a cunoscut o femeie de afaceri, pe care a mâncat-o de bani.

Cu ajutorul lui Băsescu, președinte al României, Cristescu a ajuns în polica mare, la București. Aici a intrat sub protecția Andreei Vass ( Paul), pe atunci consilier economic al premierului Emil Boc. Prin influențele exercitate la nivel guvernamental, Cristescu este numit director Agenției Domeniilor Statului (ADS), fără să aibe expertiză în acest domeniu ( fără CV, fără studii). S-a remarcat doar prin tunurile financiare le care le-a dat statului, prin protejarea și dezvoltarea afacerilor lui Dan Voiculescu, în agricultură, dar și altor moșieri controversați, care aveau în arendă terenuri ale statului. Mișmașurile lui Cristescu, în calitate de director ADS, au făcut obiectul unui dosar penal la DNA, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii.

Din păcate, acest dosar penal s-a volatilizat, grație protecției primite de la Cotroceni. Pe o scurtă perioadă ed timp a activat ca și consilier personal al ministrului Economiei, Lucian Bode. Apoi, rămas șomer, același Radu Cristescu și-a găsit un nou sponsor al aranjamentelor sale politico-economice, în persoane doamnei Lia Stancu, numit director general al firmelor patronate de fosta soție a generalului Viorel Stanca. La Zalău a ajuns partener de afaceri cu Elena Udrea, la Băile Boghiș (județul Sălaj).

După falimentarea Liei Stanca, Radu Cristescu s-a întors la București și a ajuns lider PMP. În urma certurilor cu oamenii lui Băsescu, fostul ”interlop” de Satu Mare a devenit unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai lui Băsescu. Anul trecut, odată cu apropierea alegerilor, Cristescu s-a înregimentat politic în PSD, ajungând deputat PSD de Satu Mare. În campanie a fost finanțat tot de o doamnă, de această dată de la Craiova, specializată în consultață pe fonduri europene. Acum, deputatul Cristescu ar conduce un Audi, ultimul tip, înmatriculat la firma doamnei din Craiova. Un element de stabilitate în viața lui Cristescu este prietenia de ani de zile cu Lucian Bode, ministrul de Interne, cu care se vizitează foarte des și mai primește o mână de ajutor transpartinică în unele aranjamente ale sale.

O femeie te ridică, dar să fii atent, că te și coboară!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.