150 de ani de la nașterea marelui savant. Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”

150 de ani de la nașterea marelui savant. Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”

150 de ani de la nașterea marelui savant. Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”

by May 25, 2021 0 comments

Istoricul Nicolae Iorga este un titan al  al științei universale. El a fost un dar al lui Dumnezeu nu numai pentru România, ci și pentru cunoașterea unei lumi întregi.  Dar Iorga a trăit intens pentru noi, românii  și a reușit să pună pe scena mondială, istoriografia noastră. Marele istoric a fost deschizător de drumuri în dragostea de neam, în scrierea istoriei românești. Fără Iorga, istoria acestui neam ar fi fost un gol imens în sufletele noastre.

Consiliul Județean Prahova, împreună cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată organizează, în perioada 28-30 mai, la Vălenii de Munte, Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, la 150 de ani de la nașterea marelui savant român. Acest eveniment  se va realiza în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, Muzeul Nicolae Iorga din Vălenii de Munte și Primăria Vălenii de Munte. Parteneri media vor fi Radio România Actualități, Evenimentul istoric, Ancheteonline.ro, Newsteam.ro Incisiv de Prahova.

Cu această ocazie vor ține conferințe despre Nicolae Iorga, cercetători de la Academia Română, istorici de la Universitatea București, oameni de cultură, ziariști și editori de cărți. De asemenea, Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, la Casa Memorială din Vălenii de Munte va organiza expoziția ”O viață de om așa cum a fost”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.