Cine l-ar putea înlocui pe Daniel Craig ca următorul James Bond?

Cine l-ar putea înlocui pe Daniel Craig ca următorul James Bond?

Cine l-ar putea înlocui pe Daniel Craig ca următorul James Bond?

by December 25, 2021 0 comments

După 16 ani, cinci filme și un costum roz destul de discutabil, mandatul lui Daniel Craig ca James Bond s-a încheiat, din păcate, la începutul acestui an.

Deși încă nu suntem pe deplin siguri ce este Quantum of Solace, știm că Craig a livrat unele dintre cele mai bune filme din franciză și va fi un act dificil de urmat.

Este o decizie de casting extrem de importantă.

O cantitate uriașă de venituri din box office depinde de alegerea actorului potrivit pentru rol.

„Un nou Bond nu este doar un costum pe covor roșu și un braț de sprijin pentru ceas”, spune Mark O’Connell, autorul cărții Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan.

„Trebuie să fie un star de cinema, un ambasador al serialului și al cinematografiei, un diplomat media, un fiu uns al culturii britanice și chipul unui ecosistem de produse și aprobări de un miliard de dolari.

Trebuie să fie recunoscut instantaneu în toate colțurile globului ca James Bond. Trebuie să fie arătos, capabil să țină camera și să domine ecranele de cinema de dimensiunea terenurilor de fotbal.”

Desigur, orice nou actor Bond ar dori probabil să aducă un omagiu celor care au venit înaintea lui, „dar el își va aduce propriile calități rolului”, notează O’Connell. „Nu trebuie să fi fost un om de frunte. Daniel Craig nu a fost atunci când a primit rolul în 2005. Cu toate acestea, el a fost un om de frunte în așteptare – ceva ce producătorul Barbara Broccoli a trebuit să-i insufle peste un an sau cam asa ceva în conversația despre preluarea ștafetei lui Bond”.

Deci, cine ar putea fi?

Există câțiva candidați ale căror nume au fost Bondizate în ultimii ani.

Să începem cu elementele de bază: un lucru pe care îl știm este că următorul Bond va fi un alt bărbat. „James Bond poate fi de orice culoare, dar este bărbat”, a spus producătorul Barbara Broccoli în 2020.

„Cred că ar trebui să creăm personaje noi pentru femei – personaje feminine puternice. Nu sunt interesat în mod deosebit să iau un personaj masculin și să pun pe o femeie să îl interpreteze. Cred că femeile sunt mult mai interesante decât atât.”

Având în vedere asta, lucrurile nu devin mult mai masculine decât Tom Hardy, un actor obișnuit să fie dur pe ecran – a jucat ambii gemeni Kray în Legend și a jucat în Venom, Dunkirk și Mad Max: Fury Road.

Cu astfel de roluri, este ușor de înțeles de ce Hardy a fost considerat de ceva vreme favoritul caselor de pariuri. Și-a aruncat pălăria în ring în 2012, spunându-i lui Magic: „Mi-ar plăcea să joc Bond cu [directorul Tenet] Christopher Nolan sau așa ceva. Ar fi grozav”.

Cu toate acestea, la 44 de ani, există acum riscul să fi ratat barca. Merită să ne amintim că acesta este un rol în care Daniel Craig a rămas timp de 15 ani. Hardy ar împinge 60 dacă l-ar păstra atât de mult.

Problema vârstei este considerată și o potențială barieră pentru Idris Elba, 49 de ani, care a fost favoritul pentru a prelua rolul timp de un deceniu întreg, după interpretarea sa extrem de populară ca Stringer Bell din The Wire.

O’Connell notează: „Connery și Lazenby aveau abia 30 de ani când au primit rolul. După cum vor mărturisi Craig și rănile sale, este o sarcină grea să-l joci pe Bond cu toate așteptările cinematografiei de acțiune. Este un joc de agent mai tânăr.

Deci, care agenți mai tineri ar putea fi în cadru? Starul Bridgerton Regé-Jean Page, în vârstă de 33 de ani, cu siguranță nu ar fi o predicție proastă – arăta de parcă ar fi audiat pentru 007 de fiecare dată când a pășit pe un covor roșu anul acesta. Nu te poți certa cu nimeni care ține un smoking la fel de bine ca el, iar fostul 007 Pierce Brosnan a spus că ar face un Bond „minunat”.

Starul din Game of Thrones, Richard Madden, este un alt actor care ar putea fi în cursă, în mare parte datorită rolului său din drama BBC Bodyguard, care i-a cerut să poarte un smoking, să dea înapoi o mașină din foc și să știe cum să ocolească o armă.

„Merită să ne amintim că, în imediatul an sau doi după ultimul film al lui Pierce Brosnan Bond [Die Another Day] din 2002, titlurile „favoritul caselor de pariuri” nu au menționat niciodată un tip pe nume Daniel Craig, deoarece erau obsedați de Clive Owen pentru că purta o dată o smoking într-un alt film”, notează O’Connell.

Ar putea asta să împiedice șansele unor alți favoriți asociați cu lumea dramelor TV, cum ar fi Aidan Turner, Tom Hiddleston și Cillian Murphy? Poate, dar tot nu am paria împotriva niciunuia dintre ei.

O’Connell concluzionează: „Întotdeauna am spus că următorul Bond va fi cineva pe care îl cunoaștem cu toții, dar nimeni nu s-a gândit să-l menționeze.

„Numele pe care le-aș introduce în vodca Martini a concurenților ar fi Oliver Jackson-Cohen (Omul invizibil), Harris Dickinson (Omul regelui), George Mackay (1917), Matt Smith (Noaptea trecută în Soho), Paul Mescal ( Oameni normali) și Nicholas Hoult (Marele).”

Pe măsură ce speculațiile continuă, există un singur lucru de care putem fi cu adevărat siguri. După cum li s-a spus telespectatorilor la sfârșitul creditelor No Time to Die: James Bond va reveni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.