Parlamentul, sub asediu. Trupele AUR au invadat curtea Senatului și a Camerei Deputaților

Parlamentul, sub asediu. Trupele AUR au invadat curtea Senatului și a Camerei Deputaților

Parlamentul, sub asediu. Trupele AUR au invadat curtea Senatului și a Camerei Deputaților

by December 21, 2021 0 comments

Peste 2.000 de oameni au protestat marți în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR. Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Circulația pe bulevardul Națiunile Unite a fost blocată. După ora 13.00, liderul AUR a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mută la guvern și la Cotroceni.

Este regretabil să vedem astfel de manifestări la 32 ani de la Revoluție, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode, adăugând că a existat un moment când a fost introdus un grup de 50 de protestatari în curtea Parlamentului.

”În permanență le-am transmis forțelor de ordine să fie calmi și să nu utilizeze sub nicio formă forța și violența. (…) Unii protestatari s-au dedat la distrugeri, sunt câteva mașini distruse de aceștia. Avem înregistrări și am legitimat o serie de persoane în legătură cu posibile tulburări ale ordinii publice, urmează să îî identificăm, să îi chemăm la audieri și să îi tragem la răspundere”, a mai spus el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.