Bolintin Vale, sat fără câini. Cum controlează mafia țigănească o întreagă localitate, în complicitate cu baronii locali

Bolintin Vale, sat fără câini. Cum controlează mafia țigănească o întreagă localitate, în complicitate cu baronii locali

Bolintin Vale, sat fără câini. Cum controlează mafia țigănească o întreagă localitate, în complicitate cu baronii locali

by January 13, 2022 0 comments

Bolintin Vale (Giurgiu) devine din nou un pol al protestelor românilor împotriva comunității rome. Câteva zeci de persoane au manifestat, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a fost omorât cu pietre, în urmă cu trei zile. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă.

Orașul Bolintin Vale este  controlat de mafia țigănească, în complicitate cu baronii locali și județeni. Clanul Bădălău și-a subordonat ani de zile, o structură de crimă organizată, formată din liderii romilor, care, protejați de actualul primar, derulează activități economice ilegale.

Unele surse locale vorbesc de faptul că, din 2020, odată cu preluarea conducerii județene de către PNL, unii lideri liberali ar fi preluat coordonarea afacerilor murdare ale țiganilor din Bolintin Vale, binențeles, cu acordul primarul PSD, care, acum, lucrează la ”două capete”.

Mai exact, consilierul local Marian Curt, buligașa din această localitate, ar fi trecut în barca PNL și ar cotiza, intens, în buzunarele unui mare lider liberal.

Cele mai profitabile afaceri ale țiganilor din Bolintin Vale sunt cele cu fier vechi, iar activitatea întregii comunități rome ar fi legată de arderea cauciucurile pe câmpurile din jurul localității, care poluează, de ani de zile, Bucureștiul.

Ancheteonline a prezentat, în exclusivitate, în 4 martie 2021, un articol despre acest subiect:

(Citește mai mult AICI)

Bombă ecologica, lângă București. Sănătatea publică, infestată de fumurile ”băieților deștepți” ai fierului vechi  

Câteva zeci de persoane protestează, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a fost omorât cu pietre, în urmă cu trei zile, relatează News.ro. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă.

”Nu se întâmplă nimic, oamenii protestează pașnic. Se poartă discuții. Pentru cei care vor o soluție imediată eu le cer să aibă puțină răbdare, să dialogăm, iar instituțiile statului să-și facă treaba. Dar, repet, oamenii nu sunt violenți”, a declarat prefectul Aneta Matei.

Mulţi dintre cei care au ieşit în stradă au cerut ca primarul localităţii să meargă să stea de vorbă cu ei. Oamenii protestează după ce, în urmă cu trei zile, în 9 ianuarie, un bărbat a fost agresat şi lovit cu o piatră, ulterior decedând.

“În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică. Pe raza oraşului Bolintin Vale sunt prezente forţe din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Janadarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite IPJ Giurgiu.

De ani de zile, locuitorii din Bolintin Vale sunt sufocați de fumul  rezultat în urma arderilor necontrolate de deșeuri, cauciucuri, produse feroase și neferoase, ca urmare a traficului cu fier vechi. O afacere prosperă în comunitatea de țigani care trăiește la marginea orașului. Dar romii nu sunt decât parte dintr-o organiziție bine structurată ce produce bani din această îndeletnicire, aflată mai mult în afara legii.

Pentru că totul este sub control politic, așa cum ne spun surse locale, nicio autoritate nu a intervenit pentru a pune capăt acestei infectări cu materiale chimicale.  De suferit au oamenii care locuiesc în zonă și care simt puternic, aproape permanent, un miros izbitor, care intră până în casele oamenilor, cu efecte dramatice asupra sănătății fizice.

Poluarea în zona Bolintin este foarte bine cunoscută și la Giurgiu.  Arderile de cauciuc ( pentru extragerea cuprului din sârmă)  se văd de la mare distanță, doar cei de la Garda de Mediu  închid ochii. O afacere controlată, se pare, până nu demult timp de familia Bădălău. Acum, odată cu schimbarea puterii de la Giurgiu, alții ar fi preluat gestionarea financiară a acestui business-ului de succes. Poliția nu intervine în zonă, iar oamenii din Bolintin,  evită, de teamă, cartierul țigănesc.

Executantul  ar fi , potrivit surselor noastre, bulibașa din Bolintin Vale, zis Grozea, pe numele lui adevărat Marian Curt, consilier local PSD.  El ar dirija întrega ”producție” de fier vechi , care se comercializează,  prin intermediul unor firme,  mai mult la negru, pe chitanțe false. Ar fi vorba despre 30-40 de firme, cu sediul acasă la romi. Cel mai puternic comerciant de fier vechi ar fi unul zis Moldoveanu, care ar deține 3 depozite.

Mulți romi sunt prinși în această schemă: unii adună cauciucuri și fier vechi din tot județul și numai, alții se ocupă cu vânzarea. Dar mai toți sunt prinși în arderea de cauciucuri, proces care se desfășoară noapte, ca hoții, ca să nu fie surprinși de autorități. Însă, spun oamenii din zonă,  de ceva vreme ei  nu mai au frică de poliție și  dau drumul la foc, în plină zi. Ei trebuie să producă bani, la ordin.

Surse locale spun că o cotă parte din profit ar ajunge  la protectorii lor politici. Până de curând ar fi fost  familia Bădălău. Acum, altcineva ar fi preluat beneficiile afacerii.

În același timp, bulibașa Marian Curt, consilier local ar avea tot sprijinul primarului din Bolintin Vale. Daniel Trăistaru, din PSD, dar care joacă politic la mai multe capete. Primarul se spală pe mâini pentru că romii din Bolintin reprezintă un sfert din electoratul său. Nu contează că întreaga localitate suferă de poluare, că oamenii se îmbolnăvesc și nu știu de ce, iar plângerile rămân în aer.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.