Se rupe sau nu se rupe? Liderii coaliției se amenință reciproc cu ieșirea de la guvernare

Se rupe sau nu se rupe? Liderii coaliției se amenință reciproc cu ieșirea de la guvernare

Se rupe sau nu se rupe? Liderii coaliției se amenință reciproc cu ieșirea de la guvernare

by January 20, 2022 0 comments

Contre dure între Marcel Ciolacu, liderul PSD, și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.  Mai întâi, Rareș Bogdan a atenționat că nu e normal ca Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, să-l atace pe șeful PNL, Florin Cîțu. De asemenea, Rareș Bogdan a vorbit despre o posibilă rupere a Coliției PNL-PSD, după un an, dacă nu se va ajunge la rezultatul dorit și marile reforme vor stagna, potrivit stiripesurse.ro.

Declarațiile lui Rareș Bogdan l-au stârnit pe Marcel Ciolacu, șeful PSD, care a solicitat o ședință de urgență a Coaliției PNL-PSD, pentru a hotărî soarta parteneriatului.

Ce a declarat Rareș Bogdan:

„PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile. M-a deranjat și poziția lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD, trebuie să câștige românii. Ce trebuie să înțeleagă PSD, le-am spus-o și direct, este că în această construcție pe care am făcut-o fără să ne iubim, dar din interes național pentru această țară (…) nu există câștigători și învinși. Putem fi doar împreună câștigători sau învinși pentru că altfel veți vedea retorica AUR care câștigă din influență și cum partidele mainstream, PNL și PSD pot pierde major”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

„Avem o conduită respectuoasă. Nu am venit să cerem demisia minstrului Finanțelor. (…) Noi nu am venit cu excepția purtătorului de cuvânt care nu e demnitar de rang unu în PNL, cu atacuri la Rafila. Nu am venit să arătăm cu degetul nici spre X, nici spre Y. Faptul că domnul Tudose a atacat un ministru al PNL în mod public, nu în cadrul Coaliției, a fost o chestiune nefirească și genul acesta de acțiuni nu ajută la realizarea unui consens cu privire la buna guvernare”, a mai spus Rareș Bogdan.

„După această declarație, dacă ar fi existat o ședință de Coaliție, dar, din păcate, 30 de zile nu au fost ședințe de Coaliție, ar fi trebuit ca în spatele ușilor închise să solicităm înlocuirea domnului Rafila, pentru că, atunci când pornești la un drum, la a urca un munte, nu poți ca unul să-ți agațe bolovani de rucsac și celălalt să-ți pună piedică.

Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat și marile reforme vor stagna, sigur, e absolut legitim să încercăm să găsim o formulă”, a afirmat, la Digi 24, Rareș Bogdan.

Ce-a spus Marcel Ciolacu:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ‘PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș’, după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre ruperea coaliției peste un an.

”Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni.

PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.