Președintele Klaus Iohannis, total pe dinafară. România este pe nicăeri

Președintele Klaus Iohannis, total pe dinafară. România este pe nicăeri

Președintele Klaus Iohannis, total pe dinafară. România este pe nicăeri

by February 9, 2022 0 comments

Criza ucraineană ne arată care sunt jocurile geo-politice din Europa și nu numai, dar și care sunt actorii cu adevărat relevanți. După ce Joe Biden ”a uitat” să-l sune și pe Klaus Iohannis, acum a avut loc o întâlnire la Berlin la care au participat Olaf Scholz, Emmanuel Macron și președintele Poloniei, Andrzej Duda, scrie stiripesurse.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost din nou ”uitat”, asta deși România are cea mai lungă graniță cu Ucraina dintre țările NATO. De asemenea, ”partenerii strategici” trimit soldați în România, însă președintele țării noastre află doar indirect ce s-a discutat și care sunt deciziile.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedinţii Poloniei şi Franţei, Andrzej Duda şi Emmanuel Macron, au pledat, cu ocazia întrevederii desfăşurate marţi seară de la Berlin, pentru continuarea eforturilor diplomatice în relaţia cu Rusia, în scopul evitării unui conflict militar în Europa, informează Mediafax.

“Scopul nostru comun este să evităm producerea unui război în Europa. Mobilizarea trupelor ruse în apropierea Ucrainei este foarte îngrijorătoare. Evaluările noastre asupra situaţiei sunt identice, la fel şi poziţiile noastre. O nouă lezare a integrităţii teritoriale a Ucrainei este inacceptabilă şi ar atrage consecinţe extinse, la nivel politic, economic, în materie de securitate şi din punct de vedere geostrategic. Ieri am discutat la Washington şi cu preşedintele Statelor Unite şi am fost în totalitate de acord. Iar astăzi, în cadrul reuniunii Triunghiului Weimar, am stabilit că eforturile noastre trebuie să se concentreze pe detensionarea acestei crize. Sunt necesare negocieri şi trebuie să găsim o soluţie”, a afirmat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, conform unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului de la Berlin şi vizualizat de MEDIAFAX.

“Este foarte important ca acum, în acest moment, să ne reunim şi să facem un schimb de puncte de vedere despre întâlnirile recente. Este foarte important să căutăm o soluţie la această situaţie foarte dificilă”, a declarat, la rândul său, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cărui ţară exercită în prezent Preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.