Și totuși, începe războiul? Rusia instituie blocada maritimă și aeriană a porturilor din Ucraina

Și totuși, începe războiul? Rusia instituie blocada maritimă și aeriană a porturilor din Ucraina

Și totuși, începe războiul? Rusia instituie blocada maritimă și aeriană a porturilor din Ucraina

by February 20, 2022 0 comments

Ministerul rus al Apărării intenționează să închidă cea mai mare parte a spațiului aerian și maritim din regiunea Mării Azov, în perioada 21 februarie – 26 februarie, spune un raport citat de presa internațională. Manevra echivalează cu o adevarata blocada maritim si aeriana a principalelor porturi ucrainiene.

Dovada ca se va intampla ceva in curand si ca informatiile privind blocarea navala si aeriana a porturilor ucrainiene nu sunt doar zvonuri o reprezintă faptul că mai multe nave rusești ale Flotei Mării Negre au intrat astăzi în Marea Azov prin strâmtoarea Kerci.

Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei, potrivit CBS News.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel duminică la o încetare a focului imediată în estul Ucrainei, unde ciocnirile dintre separatiştii proruşi şi forţele ucrainene s-au intensificat în ultimele zile, relatează Reuters.

El a mai spus că Ucraina este în favoarea negocierilor în cadrul Grupului de Contact Trilateral (TGG), unde Ucraina participă alături de Rusia şi de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). “Susţinem intensificarea procesului de pace. Sprijinim convocarea imediată a TGG şi introducerea imediată a unui ‘regim al tăcerii'”, a scris Zelenski pe Twitter.

În acelaşi timp, Polonia, care deţine în prezent preşedinţia OSCE, a anunţat duminică faptul că va convoca o sesiune extraordinare a Consiliului Permanent al organizaţiei pe tema Ucrainei. Kievul a cerut ca sesiunea să aibă loc luni, conform unei scrisori postate pe Twitter de Adam Halacinskie, reprezentantul permanent al Poloniei la OSCE.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.