Blocul Naţional Sindical organizează un miting de protest în Piaţa Victoriei

Blocul Naţional Sindical organizează un miting de protest în Piaţa Victoriei

Blocul Naţional Sindical organizează un miting de protest în Piaţa Victoriei

by April 6, 2022 0 comments

Blocul Naţional Sindical organizează miercuri un miting de protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş cu deplasare spre Piaţa Constituţiei.

Potrivit sursei citate, toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, asigură participarea a cel puţin 5000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Pe de altă parte, BNS solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor.

Totodată, organizaţia solicită încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei. AGERPRES

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.