Acuzații grave: Primăria Satu Mare, condusă de UDMR, încearcă să desființeze licee românești

Acuzații grave: Primăria Satu Mare, condusă de UDMR, încearcă să desființeze licee românești

Acuzații grave: Primăria Satu Mare, condusă de UDMR, încearcă să desființeze licee românești

by June 5, 2022 0 comments

Deputatul și președintele Organizației Județene Satu Mare a PNL, Adrian Cozma, a făcut demersuri pe lângă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a stopa comasarea/desființarea Liceului Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”, Liceului Tehnologic ”Unio-Traian Vuia”, Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceului Tehnologic ”Elisa Zamfirescu”, toate din municipiul Satu Mare, scrie presasm.ro.

Redăm mai jos poziția deputatului Adrian Cozma:

”Am obținut acordul ministrului Educației pentru ca niciun liceu din Satu Mare să nu fie desființat sau comasat. Săptămâna aceasta am primit în mod oficial răspunsul ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, prin care am fost asigurat că cele patru licee cărora administrația publică locală din Satu Mare le pusese gând rău, respectiv Liceul tehnologic „Ion I.C. Brătianu”, Liceul tehnologic ”Unio-Traian Vuia”, Liceul tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceul tehnologic ”Elisa Zamfirescu”, nu vor fi nici comasate, nici desființate, ci vor continua să funcționeze normal, ca până acum.

Vreau să îi asigur pe elevii, pe părinții și pe profesorii din Satu Mare că nu voi permite nimănui să își bată joc de școlile noastre și să le târască în dispute politice. Dimpotrivă, mă voi lupta să aducem în municipiu și în județ cât mai multe investiții în infrastructura școlară și în dotări.

De asemenea, vreau să transmit conducerii administrației locale a municipiului Satu Mare, care a încercat să desființeze două licee de tradiție doar pentru că erau românești, să înceteze să mai provoace tensiuni în interiorul comunității locale și să abandoneze orice demers care face rău școlii și elevilor. Interesele ascunse ale actualei administrații din Satu Mare nu mai pot fi mascate la infinit sub umbrela gesturilor provocatoare”.

Reacția reprezentanților Primăriei Satu Mare:

”Primăria Satu Mare a alocat în ultimul an 37.4 milioane de lei pentru buna funcționare a învățământului sătmărean (cheltuieli de funcționare, investiții, reparații, burse de performanță, sociale și de merit, tichete sociale și, dotări). Primăria investește 5.6 milioane lei în reabilitarea Grupului Școlar ”Constantin Brâncuși”. În tot acest timp, deputatul Adrian Cozma s-a remarcat prin politizarea excesivă a învățământului sătmărean, schimbându-l pe Călin Durla, cel mai bun inspector școlar din ultimii 30 de ani, ori directori ai unor unități de învățământ performanți precum Viorel Solschi, Ioan Viman, Ioan Gozar sau Simona Sibian.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.